نظر شما چیست؟ آیا حکومتی که در تمام عمر 43 ساله خود نتوانسته حتی به یک وعده و شعار خود عمل کند و در عمل مسیر نابودی و تباهی ثروت، محیط زیست، نخبگان و تحصیلکردگان، اقتصاد و علم و دانشگاه و تحقیق قدم برداشته، قادر خواهد بود کشور را به مسیر تولید ثروت و ایجاد رفاه و آسایش برای آحاد ملت هدایت کند؟
امیر هستم. در این وبلاگ سعی می کنم سخنان سیاست مردان ایرانی را به چالش بگیرم. سیاسیون ایرانی نیاموخته اند که مردم رعیت و ملک آنها نیستند و آنها می بایست در مورد سخنان و رفتار خود در پیشگاه ملت پاسخگو باشند...
۱۴۰۱ فروردین ۸, دوشنبه
سندی بی فرجام...
با راستی کدام یک از بندهای این سند چشم انداز حتی کمی و اندکی به اهداف ترسیمی نزدیک شده؟ چرا ملت باید هنوز به آینده تحت حکومت جمهوری اسلامی امید داشته باشند؟
کدام یک ایرانی ترند؟ رهبر ما یا رهبر آنها؟
با یک مقایسه این عکس با عکس تبریک نوروزی رئیس جمهور آمریکا، مشخص می شود که کدام یک به فرهنگ و ملت ایران بیشتر علاقه مند بود و بیشتر اهمیت می دهد...
حل مشکلاتی که خود رهبر علت آنها بوده ...
به تمام مواردی که شخص رهبر به عنوان دست آورد و نقاط اوج حکومتش اعلام کرده، یا از اساس دروغ است، مثل شرکت عمومی و اکثریت ملت در انتخابات ریاست جمهوری، یا حل مشکلاتی است که خود رهبر ایجاد کننده آن بوده، مثل ممنوعیت ورود واکسن موثر و ایجاد تلفات بسیار سنگین و اصولاً نامفهوم و کلی است، مثل از واکسن تا ماهواره! در شرایطی که تعداد ماهواره های ساقط شده بیش از ماهواره های پرتاب شده بوده و البته همان ها هم که پرتاب شد، مشخص نیست که چه دست آوردی داشته است. و باز البته آمریکا مثل همیشه شکست خود و ملت ایران پیروز بودند!!
سپاه گروگان پوتین است یا ما گروگان سپاه؟
به نظ می رسد رئیس جمهور آمریکا به هیچ
عنوان مایل یا حتی قادر به حذف نام سپاه از فهرست تروریستی نیست. به طور بدیهی با
اجرایی شدن برجام، سپاه هم می تواند از منافع آن سود برده و کانالها خود برای دور
زدن تحریمهای این نهاد سیاسی، نظامی و اقتصادی را گسترش دهد. قطعاً و حتماً سپاه
حاضر نخواهد بود برجام را در نهایت گروگان خود بگیرد. پس مانع اصلی اجرای هر چه
سریعتر برجام چیست؟ آیا همسایه شمالی ایران همچنان ناراحت از برجام است؟ آیا حمله
حوثی ها به آرامکو و دامن زدن به تنش نفتی در جهان به نفع روسیه در آستانه تحریم
های نفتی است یا به نفع سپاه که قویاً در حال چانه زنی برای رفع تحریمهای خود
است؟!
۱۴۰۱ فروردین ۵, جمعه
روزنامه کذاب...
خزعبلات و جفنگیات نماینده آقای خامنه ای در روزنامه کیهان تمامی ندارد، هر حرفی و هر سخنی که می گوید خیلی زود دروغ و کذب و بی معنا بودنش ثابت می شود، و با این حال این روزنامه محبوب رهبر است.
۱۴۰۱ فروردین ۱, دوشنبه
بازگشت به روزهای خوب...
نام شاهزاده در میان نسل فعلی ایرانیان یادآور روزهای شکوه و جلال و عظمت و آبرو ایران و ایرانی است، و امروز، این عید و این نوروز، او نوید بازگشت آن شکوه و عظمت را می دهد...
حل مشکلاتی که یک شبه می توان در مسیر درست قرار گیرد...
چه به طور بدیهی مشکلاتی که ایجاد آن بیش از 4 دهه طول کشیده قرار نیست که یک شبه حل و فصل شود. اما مشکل این است که کسی این حرف را می زند که خود مسبب و عامل اصلی ایجاد وضعیف فعلی بوده و اولین نفری است که باید در خصوص فقر و نکبت و فلاکت سراسری مردم ایران پاسخگو باشد.
و البته فراموش نکنیم که اگر چه حل مشکلات
بصورت فوری و عاجل غیر ممکن است، اما قرار گیری در مسیر درست و عقلانی به صورت یک
شبه و حتی در لحظه کاری است ممکن که البته وضعیت فعلی هرگز چنین عقلانیتی را در
بدنه حاکمیت نشان نمی دهد.
۱۴۰۰ اسفند ۲۶, پنجشنبه
حسرت یک ملت...
چه غمی در دل حامد است که به هر بهانه ای دخترش را صدا می زند، در حسرت دوباره دیدنش، در حسرت همسرش، اما او هم به نازنین و خانواده اش این فرار از جهنم را تبریک گفت. چه کرده این جمهوری لعنتی اسلامی با این نسل ...
نظام دروغ و مقدس!
آیا در سرتاسر جهان هیچ نظامی به دروغگویی و حقه بازی نظام مقدس جمهوری اسلامی وجود دارد؟ به گفته وزیر امور خارج دقت کنید و روزنامه فارس، ارگان سپاه پاسداران را ببینید!
۱۴۰۰ اسفند ۲۳, دوشنبه
خامنه ای یا عمر عاص؟
بالاخره توافق خوب است یا بد است؟
کسی هست که درک درستی از رفتار های جمهوری اسلامی داشته باشد؟ بالاخره ایران دنبال توافق است؟ یا نیست؟ با آمریکا خوب است؟ پس چرا به پایگاه این کشور حمله می کند، با آمریکا بد است؟ خوب چرا به این کشور التماس می کند که تحریمش نکند؟ با آمریکا دشمن است؟ پس چرا با این کشور مذاکره می کند؟ با آمریکا دشمن نیست؟ پس چرا با این کشور به صورت دوجانبه مذاکره نمی کند؟
۱۴۰۰ اسفند ۲۲, یکشنبه
تعجب از تعجب بعضی ها...
مدتها قبل گفتم، اینکه روسیه در معرض شدید ترین تحریمهاست و به زودی صادراتش به اروپا هم کم و یا قطع می شود، خوب خیلی طبیعی است که جلو برجام و ورود نفت ایران به بازار را بگیرد، تعجب من از این است که چطور بعضی حضرات تعجب می کنند!
۱۴۰۰ اسفند ۲۱, شنبه
سیاست رو به شرق مقام معظم...
و به احتمال زیاد این عامل بیرونی همان روسیه است که در تمام این مدت حرف از نتایج خوب برجام و به نتیجه رسیدن عاجل آن می گفت. در عمل اما تمام آنچه غربی ها می گفتند درست بود و تمام آنچه روسها گفتند، غلط و دروغ از کار در آمد. و سیاست جمهوری اسلامی همچنان رو به شرق است!
عدم درک درست از قدرت...
درک درست از شاخص های قدرت می تواند به سیاست مردان کمک کند تا مسیر درست پیشرفت و تعالی را در پیش بگیرند، در ایران اما به نظر می رسد رهبر کشور از فهم ابتدایی ترین و بدیهی ترین اصول نظامی و البته اقتصادی عاجز بوده و اصرار بر ادامه مسیر غلط گذشته دارد. بنا بر جبر تاریخ نتیجه چنین سیاستی هم گسترش فقر، گرسنگی و احتمالاً نابودی کشور خواهد بود.
۱۴۰۰ اسفند ۱۷, سهشنبه
مسئولین بی شعور، بی شعورهای مسئول...
شما کی هستی؟
۱۴۰۰ اسفند ۱۵, یکشنبه
جاسوسه محبوب رهبر
رهبران قاتلی که از ارتش سان می بینند!
باور کنید یا نه، این عکس نه شوخی است و نه جوک، این نیروهای پلیس واقعاً برای یکی از بزرگترین جنایتکاران و قاتلین قرن به صف ایستاده و احترام نظامی می گذارند! و نکته جالب اینکه، خود ما هم نمونه وطنی کم نداریم، کسی که در همه امور مثل واردات واکسن و لوازم خانگی تا فضای مجازی و اینترنت و ماهواره و لباس و نوع پوشش و روابط خارجی و تشخیص دوست و دشمن و فرزند آوری زنان و ... دخالت و اظهار فضل دارد و دستور کشتن هر معترضی را می دهد، و البته تمام قوای نظامی و انتظامی زیر نظر مستقیمش هستند.
و جالب اینجاست که هر دو این دو نفر، خود را مسلمان واقعی می
دانند و دیگری را قبول ندارند!
مشکلاتی که از دستورات اطاعت نمی کنند و حل نمی شوند!
ظاهراً آقای رئیسی دستور فرموده که فقر مطلق طی دو هفته ریشه کن شود. ظاهراً آقای رئیسی راه حال بسیار عالی و مناسبی برای حل مشکلات دارند و آن صدور دستور است. مشخص نیست که چرا ایشان برای بقیه مشکلات مثل گرانی و تورم و فساد و #حریم از راه حل صدور دستورات داهیانه استفاده نمی کنند!
تجربه موارد موفق گذشته هم ثابت می کند که دستورات گهر بار
ایشان بسیار چاره ساز بوده و این راه حل از هیچ کس و هیچ مدیر دیگری ساخته نیست. و
البته حامیان ایشان نیز همچنان به داشتن چنین رئیس جمهور کار بلد و مدیری که به
این خوبی از عهده حل مشکلات عظیم بر می آید به خود می بالند. به نظر می رسد مشکلی
هم اگر هست، از ما مردم عادی و قدر نشناسی است که علی رغم صدور دستورات به این خوبی
از طرف شخص رئیس جمهور، باز احساس "خود مشکل بینی" می کنیم و لابد این
ما مردم عادی هستیم که باید حذف شویم تا مشکلات حل نشده به خوبی از دستورات رئیس
جمهور اطاعت فرموده و هر چه زودتر حل شوند!
بازنده بازی که ایران شروع کرده کیست؟
دلایل احتمالی که روسیه برای تایید برجام از آمریکا درخواست تضمین کرده است: اول اینکه روسیه خوب می داند که تیر خلاص به اقتصاد روسیه تحریم نفت و گاز این کشور است و ورود ایران به بازار نفت، احتمال حذف روسیه از بازار و اجرای تحریم نفت این کشور تقویت می شود و به همین دلیل با ورود ایران به بازار نفت و اجرایی شدن برجام موافق نیست. دوم اینکه روسیه می خواهد با اخذ مجوز برقراری روابط قوی با ایران، در آینده نفت و گاز خود را از طریق ایران به بازار عرضه کند (فرض ضعیف) و نهایتاً اینکه روسیه نمی خواهد این کارت بازی خود را به این زودی از دست بدهد و همچنان مایل به ادامه این پوکر با حریفان خود است.
اما واقعیت امر به هر یک از این سه احتمال که نزدیک باشد، باز
یک چیز خدشه ناپذیر است، روسیه و سایر کشورها به فکر منافع خود هستند، اما جمهوری
اسلامی نه تنها به فکر منافع و ملت نیست، بلکه تمام هم و غم و تلاشش حفظ حکومت و
بقاء خود است. در چنین شرایطی بازنده این بازی کاملا مشخص است: "ملت
ایران"
۱۴۰۰ اسفند ۱۱, چهارشنبه
حکومت دیکتاتوری که از نبود دموکراسی در سایر کشورها گله می کند!
مشخص نیست که اطلاعات درست به رهبر ایران می رسد، یا ایشان به عمد خود را به جهل و نادانی وانمود می کند. اما آنچه که ایشان می گوید با واقعیت جامعه امروز ایران فرسنگها فاصله دارد. امروز حکومت ایران بیشترین فاصله را با ملت خود داشته و به هیچ عنوان قادر نیست رای و نظر اکثریت مردم را نمایندگی کند و در همین حال به دیگر حکومتها و دولتهای برآمده از صندوق رای خرده و ایراد می گیرد. واقعاً سرنوشت چنین حکومتی چه خواهد بود؟
آیا قوه قضاییه رئیس خود را دادگاهی می کند؟
دستور رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا و بریتانیا و عدم موفقیت نهادهای داخلی در تولید انبوه واکسن، باعث شد که آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران به شدت افزایش پیدا کند. بسیاری از مردم ایران و جهان این کوتاهی در واردات واکسن را نوعی قتل عام می دانند و بدون تردید نیز نقش رهبر و سایر مقامات دخیل در این امر کمتر از قتل عمد نیست. اما اینکه از قوه قضایی زیر نظر رهبر که تمام افتخار و ارادتش اجرای منویت رهبری است، می توان انتظار رسیدگی عادلانه به این پرونده را داشت، تجربه چهار دهه گذشته ثابت کرده که این امر بسیار نزدیک به "غیر ممکن" است.
قحطی...
گرانی فزاینده مواد غذایی به گونه ای که خوراک با کیفیت و مناسب فقط نسیب قشر خاصی از جمعیت شده و اکثریت از آن بی بهره اند، به معنای نوعی قحطی پنهان است. چرا که اکثریت جامعه عملاً دسترسی مناسب به مواد غذایی را ندارند. مرکز آمار ایران در گزارش قیمت اقلام خوراکی در بهمن ۱۴۰۰ اعلام کرده است که مغز گردو، پسته و بادام «۱۷ تا ۴۰ درصد» افزایش قیمت داشتهاند. بر اساس این گزارش، برنج ایرانی درجه یک با ۱۸.۲ درصد، گوشت گوسفند با ۵.۳ درصد، کره حیوانی با ۱.۷ درصد، و سیبزمینی با ۲۶.۱ درصد بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل را داشتهاند. آیا مردم ایران علاوه بر همه مصیبتهای فعلی خود، در معرض ریسک یک قحطی سراسری هم قرار دارند؟
فرق بین دو ملت...
به فرق است بین ملتی که برای استقلال و شرف خود می جنگند، با ملتی که سعی در حفظ پول و مال و ثروت خود دارند. نتیجه نهایی چنین جنگی نیز سخت نیست...
۱۴۰۰ اسفند ۱۰, سهشنبه
رئیس جمهور شش کلاسه!
به نظر می رسد تازه آقای رئیس جمهور فهمیده که "زمین سفت" یعنی چه؟ کاش دستیاران ایشان در گزارشهایی به ایشان از تاثیر "چسبندگی قیمتها" و "تورم انتظاری" و "تورم پیشنگر" و "حرکت نقدینگی" و "عرضه و تقاضا" و "لزوم دسترسی به بازارهای جهانی" هم می گفتند. کاش به ایشان از تاثیر تحریم بانک مرکزی و عدم حصول درآمدهای ارزی کشور هم می گفتند و کاش این ساده ترین و ابتدایی ترین اصول علم اقتصاد را به ایشان آموزش می دادند.
حکومت غیر نرمال
جمهوری اسلامی سالهاست که از قالب یک حکومت نرمال و متمدن خارج شده است. به راحتی هواپیمای مسافری را با موشک نظامی ساقط می کند. به راحتی دروغ به دنیا دروغ می گوید، به راحتی تقصیر را به گردن "دشمن" می اندازد و در نهایت هم به راحتی خانواده های این قربانیان بی گناه را ضرب و شتم می کند. آیا در صحرای کربلا هم این حد از ظلم و ستم دیده شده است؟
اقتصادی که به برجام گره نمی خورد...
در شرایطی که روسیه شدید ترین تحریمها را تحمل می کند و احتمال تحریم نفت و گاز این کشور نیز دور از ذهن نیست، طبیعی است که این کشور از ورود یک تولید کننده جدید نفت و گاز به بازار خوشنود نخواهد بود. چرا باید روسیه یک جایگزین مناسب برای نفت و گاز خود را تایید کند؟ با این منطق، آیا می توان به برجامی امیدوار بود که روسیه خود مهر تایید بر آن بزند و ایران را وارد بازار نفت و گاز کند؟!
به نظر می رسد با تحولات اخیر، باید قید برجام را زد، چیزی که
تند روهای داخلی خیلی وقت است آن را اعلام کرده اند.
فقط یادمان نمی رود که رئیسی و حامیانش قول داده اند که سرنوشت
اقتصاد را به سرنوشت برجام گره نخواهند زد!