۱۳۹۸ فروردین ۱۰, شنبه

فعالین اقتصادی را بهتر بشناسیم...!

لیست شرکتهای فعال به نام آیت الله عظما نور مفیدی نماینده گران قدر ولی فقیه در استان گلستان و فرزندان ایشان: (توضیح اینکه معظم له یکی از مخالفین سرسخت طرح موسوم به تنفس جنگلها بوده اند!)
سبزگستر فاضل آباد ملچ
صنایع کیمیا چوب گلستان
صنایع چوب سندل گرگان
سبزگستر نوچمن گرگان
حوزه علمیه امام خمینی
سبزگستر بلوط گرگان
سبزگستر راش گرگان
شایان راه گلستان
کشتارگاه صنعتی طیور گلستان
بنیاد نورگرگان
دام و طیور گرگان
تخته فشرده ممتاز گلستان
راش بینه گرگان
و ....
اینکه نماینده ولی فقیه و امام جمعه و فرزندان گرامی ایشان چرا و چگونه و چطور در این سطح و اندازه دست به فعالیت های اقتصادی می زنند با آنکه تقریبا تمام این فعالیتها به موضوع استفاده از جنگلها و قطع درختان مربوط می شود یا اینکه این عزیز بزرگوار چطور خود با چنین حدی از فعالیتهای اقتصادی مردم را به زهد و تقوی و دوری از دنیا و توجه به آخرت دعوت می کنند و یا فرزندان این عزیز به نام مصطفی و مجتبی و علی نورمفیدی تا چه میزان به توصیه های بزرگان دینی و پدر گرانقدر و ساده زیست خود توجه کرده اند کاری ندارم، سوال من چیز دیگری است...
آیا بعد از این حد از خسارات مالی و جانی، دادگاهی تشکیل خواهد شد تا به مقصران حادثه رسیدگی شود؟ اگر چنین دادگاهی تشکیل شود، متهمین آن فعالین محیط زیستی خواهند بود یا معظم لهان نماینده ولی فقیه؟!

سوال از رهبر فرزانه...

یک سوال اساسی:
آیا مقام معظم رهبری از فعالیتهای مفید و مشروع و کلان نمایندگان خود (به طور مثال نماینده معظم له در استان گلستان آیت الله مفیدی و فرزاندشان) مطلع هستند؟ اگر هستند چرا معظم له نمایندگان خود را از بین فعالین اقتصادی کلان که فعالیتشان هم بر علیه محیط زیست بوده انتخاب می کنند و اگر مطلع نیستند، می توان به درایت و فرزانگی چنین رهبری که از کارهای نمایندگان خود نیز بی اطلاع هستند امید داشت؟!
 
 

نتیجه این بودجه چه بوده است؟

چقدر خوب بود یک نفر مسئول به مردم توضیح می داد که هزینه این تفاهم نامه و نتیجه آن چه بوده؟ حوزه بجز اینکه خشکسالی های اخیر را نتیجه بی حجابی بانوان اعلام کردند، چه کار مفیدی انجام دادند و این بودجه احتمالی صرف چه کاری شده و به چه کسانی رسیده است؟

اقدامات برای کاهش بلایای طبیعی

سه سال پیش از جاری شدن سیل در گلستان تحقیقی علمی درباره خطرات ناشی از یک سیل احتمالی در آق‌قلا انجام شده بود. اما به نظر می‌رسد که سازمان‌های مسئول بی‌توجه به هشدارها، برنامه‌های دیگری را دنبال کرده‌اند. یک تحقیق علمی در مورد احتمال جاری شدن سیل در آق‌قلا هشدار داده بود که اکثر نقاط این منطقه به زیر آب خواهد رفت. این تحقیق در سال ۱۳۹۵ توسط یک دانشجوی کارشناسی ارشد سازه‌های هیدورلیکی، استاد گروه مهندسی آب و استادیار گروه مهندسی عمران دانشگاه تبریز صورت گرفته است.
مسئولین و مقامات ما در این مدت البته بیکار ننشسته اند و اقدامات زیر را انجام دادند:
1- امضاء تفاهم نامه با حوزه علمیه برای کاهش بلایای طبیعی لینک
2- مخالفت با طرح تنفس جنگها و ادامه تخریب و قطع درختان جنگل لینک
در این خصوص آیا حرفی برای گفتن باقی می ماند؟!

تبریک سال نو ، نوروز 98 بر همه دوستان مبارک

بعد از چند روز سفر و استراحت و با کمی تاخیر، مایلم این عید و نوروز را به همه دوستان حقیقی و مجازی و همگروهی های گرامی تبریک عرض کنم و آرزوی بهترینها را در سال 98 برای شما عزیزان داشته باشم.
امید آنکه سال پیش رو، سالی سرشار از خوبی ها و شادی ها برای شما و خانواده و عزیزانتان باشد.
امیر عطایی - نوروز 
98

۱۳۹۷ اسفند ۲۷, دوشنبه

شما چیکاره اید؟!

سرافراز رئیس سابق صدا و سیما در مصاحبه با شرق گله کرده بود از دخالت مراکز قدرت خارج از سازمان در کارش و در ادامه هم گفته که طرحی داشته تحت عنوان "تعلیق در مقابل تعلیق" که البته آقای خامنه ای نپذیرفتند. اما در این خصوص چند نکته قابل ذکر است:
1- برجام به آقای سرافراز چه ارتباطی دارد؟
2-کسی که آقای خامنه ای با صفاتی همچون پرکار، سخت‌کوش، باهمت، منظم، ساده‌زیست و به‌دور از تشریفات و تجملات، پاک‌دست، حساس در مورد بیت‌المال، شجاع، دارای جسارت در تصمیم‌گیری و خلاق و مبتکر و نوآور از او نام می برد، گله می کند از دخالت های سایر دستگاه ها، این سایر دستگاه های قدرت مند کیانند؟
3- اگر کسی با این خصوصیات نتواند در مقابل ارگانهای قدرتمند بیاستد، پس چه کسی می تواند؟!

بلایی که بر سر نخبگانمان می آوریم...

مادر طاهر قدیریان (فعال محیط زیست) گفته که حال فرزندش در زندان خوب نیست و از کاهش وزن و «وخامت» وضعیت جسمی فرزندش در زندان خبر داده است و اینکه مسئولین زندان هم اجازه ویزیت پزشک متخصص را نداده اند. وکیل تسخیری اش هم نتوانسته حتی یک بار با طاهر ملاقات داشته باشد.
آیا اینکه طاهر بیش از 400 روز است که در بازداشت موقت است و از حق درمان مناسب و ملاقات با وکیل محروم می شود مصداق شکنجه نیست؟ او چه کرده؟
یادمان باشد طاهر فعال محیط زیست و برنده جایزه دانشمند جوان 2009 یونسکو و یک نخبه دانشگاهی است.
توضیح: در حالی پنج جلسه از دادگاه این هشت فعال محیط زیستی برگزار شده که در جلسات این دادگاه، وکلای تعیین شده از سوی این فعالان محیط زیست حضور ندارند و تنها سه نفر از وکلای «مورد اعتماد» قوه قضاییه قرار است از آنان دفاع کنند.

محبوبیت رهبری چقدره؟

صفارهرندی می‌گوید محبوبیت روحانی به زیر ۱۰٪ رسیده و چرا باید رییس‌جمهور نامحبوب ۴ یا ۸ سال تحمل شود؟!
این برادر گرامی در خصوص میزان محبوبیت مقام معظم رهبری چیزی نفرمودند؟!

خودی و غیر خودی های دیگران...

نخست وزیر انگلیس: «قربانیان (مهاجران مسلمان)] از ما بودند و آنکه آنها را کشت (سفیدپوست مسیحی) از ما نبود».
آنکش که که به دنبال صلح و دوستی و آرامش برای مردم است، دسته بندی و خودی و غیر خودی نه بر اساس ایدئولوژی و مکتب و دین و ایمان، که بر اساس حق و حقیقت و عدالت و ظلم است.
بدون تردید آن گروهی که خودی و غیر خودی شان بر اساس عقیده و ایمان و مذهب قرار گرفته، جز نفاق و کینه و در نهایت نابودی خود حاصلی نخواهند برد.

۱۳۹۷ اسفند ۲۶, یکشنبه

عقده حقارت یک دیکتاتور...

بین این دو عکس تفاوت معناداری دیده نمی شود، در هر دو عکس "عقده حقارت" به وضوح دیده می شود و راهکار آن نشستن در موقعیت بالاتر نسبت به دیگران است.
 

۱۳۹۷ اسفند ۲۴, جمعه

محبوبترین ها در زندانند و منفورترین حاکمند!

روزنامه نیویورک تایمز روز گذشته سرمقاله این روزنامه را به موضوع صدور حکم زندان و شلاق برای نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر در ایران اختصاص داده است.
در این سرمقاله که روز چهارشنبه ۲۲ اسفند منتشر شد آمده است: «دیکتاتوری ها وقتی که مخالفان را زندانی می کنند کاملا آگاه هستند که کار غلطی مرتکب می شوند.»
نیویورک تایمز می گوید آنها با وارد کردن اتهامات پوچ و بی اساس، سعی دارند نیت واقعی خود را از آزار و اذیت مخالفان پنهان کنند اما نتیجه کار آنها، عکس این موضوع است: مخالفان خاموش شده، به متهم کنندگانی صالح تبدیل می شوند و ستمگران به عنوان حقه باز نمایان می شوند. نیویورک تایمز می نویسد آخرین سند این موضوع، حکم زندان علیه نسرین ستوده است، «حقوقدان حامی حقوق بشر ایرانی» که از ماه ژوئن به اتهام «تبانی علیه نظام» و «توهین» به رهبر جمهوری اسلامی و همچنین "تشویق به فساد و فحشا"، در زندان است!
 

کنترل احساسات؟!

مقام معظم رهبری: "یکی از مواردی که ممکن است کشور دچار آسیب شود، موضوع عدم کنترل احساسات عمومی است. من بارها تأکید کرده ام که به جوانان اعتقاد و اعتماد دارم اما این به معنای کنترل نشدن احساسات جوانان در جامعه، نیست."
این گفته رهبری به چه معناست؟ چرا ایشان رای به کنترل احساسات جوانان دارند؟ اصلا کنترل احساسات یعنی چه؟!
 

کار دزد، دزدی است!


اینکه بعضی می گویند: "کدام حکومته که موجودیت خودش را به رای بگذارد؟" درست مثل این سوال می مونه که بگوییم "کدام دزده که برای دزدی اجازه بگیرد!؟"

دیکتاتورها هم می میرند...

حکومتهای بر مبنای دموکراسی و رای مردم آمادگی تغییر دارند، تغییر در این حکومتها به دست مردم و با رای مردم صورت میگیرد، که اگر این نبود پس دموکراسی نبودند، اما تا به حال در سرتاسر دنیا دیده نشده که مردم کشوری دارای دموکراسی بخواهند حکومت خود را به دیکتاتوری ،فاشیستی، نازیسم، کمونیست، اسلامی و ولایی، ... تغییر دهند. دموکراسی و حکومت مردم بر مردم موهبتی است که هیچ ملتی حاضر به از دست دادن آن نیستند.
اما در حکومتهای دیکتاتوری شخص دیکتاتور ناچار است برای گردآوردن گروهی مطیع و حامی، دست گروهی اندک از طرفدارانش را برای استفاده از سفره بیت المال و منابع کشور باز بگذارد. و به همین دلیل است که در حکومتهای دیکتاتوری شاهد بالاترین درجه از ظلم و تبعیض و دزدی و اختلاس و فشار بر مردم هستیم. قوه قضاییه در حکومتهای دیکتاتور مستقل نیست و زیر نظر شخص دیکتاتور است و تمام سعی و تلاشش نه حرکت به سمت حق و حقیقت و عدالت، که اجرای منویات شخص دیکتاتور است.
در رسانه های این نوع حکومتها هم دائم تکرار می شود که مردم عاشق رهبر فرزانه و کبیر خود هستند. اما...
اما دیکتاتورها بالاخره می میرند و حکومتهای دیکتاتوری نابود خواهند شد و این جبر تاریخ است.
 

۱۳۹۷ اسفند ۲۲, چهارشنبه

چنانت بکوبم به گرز گران...

اگر در سال 96 در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمی کردیم و یا حداقل به حرف برادران اصولگرایمان کرده بودیم و به رئیسی رای داده بودیم، الان او قدرت و منصب کمتری داشت!
به نظر می رسد مقام معظم رهبری قصد دارند انتقام سختی از مردم بگیرند، "به کاندیدا و نماینده و منصوب من رای نمی دهید؟! خیال کردید مثلاً خیلی قدرت دارید؟ قصد دارید با انتخاب روحانی، رفع حصر کنید؟ یا با آمریکا رابطه برقرار کنید؟ یا تحریمها را بردارید؟ دموکراسی می خواهید؟ زندگی بهتر می خواهید؟ ... چنانت بکوبم به گرز گران، که پولاد کوبند آهنگران"
 

عدلاتخانه یک نظام مقدس

نهایت عدل در سیستم قضایی نظام مقدس جمهوری اسلامی
یکی قاتل و شکنجه گر و قصاب مطبوعات و فعالین مدنی است، مورد عفو ملوکانه رهبری قرار میگیرد، یکی به جرم دفاع از موکلینش به 38 سال حبس (بخوانید حبس ابد) محکوم می شود!
عدالت خانه نظام مقدس
 

چه کنم که اسلام دستانم را بسته...

مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای، ۱ فروردین ۹۷: «امروز در کشور ما آزادی فکر هست، آزادی بیان هست، آزادی انتخاب هست. هیچکس بخاطر اینکه فکرش و نظرش مخالف نظرِ حکومت است مورد فشار و تهدید و تعقیب قرار نمی‌گیرد. کسی با افراد ضدحکومت کاری ندارد. هرکس ادعا کند که من مورد فشار قرار گرفته‌ام دروغ گفته»
با توجه به حضور افرادی چون نسرین ستوده، نرگس محمدی، رویا صابری، بهاره هدایت، رضا شهابی، اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، ... و ده ها زندانی سیاسی و عقیدتی دیگر در زندانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در همین سال 97 که معظم له چنین سخنرانی زیبایی فرمودند، شخصاً اینگونه نتیجه می گیرم تنها کسی که از واقعیت بدور است خود معظم له است و بس.
چه کنم که اسلام دستانم را بسته و باید بسیار نرم و آهسته حرکت کنم، چه کنم...!
 

اتحاد دلپاسمان با آمریکا!

بهمن آرمان اقتصاد دان:
"در صورت نپیوستن ایران به کنوانسیون های پالرمو و CFT و ادامه روند کنونی، در آینده نزدیک، در صنعت پتروشیمی و فولاد با مشکل جدی مواجه می شویم."
در شرایطی که صنعت نفت درگیر شدیدترین تحریمها قرار گرفته، صنعت پتروشیمی مهمترین تامین کننده ارز در کشور است، راستی چه خواهد شد اگر نخبگان سیاسی این موضوع ساده را درک نکرده کنوانسیون های مالی را تصویب نکنند؟ آیا دیگر نیازی به تحریمهای آمریکا خواهد بود؟ آیا این دقیقاً همان چیزی نیست که آمریکا می خواهد؟!
 

۱۳۹۷ اسفند ۲۱, سه‌شنبه

شرم بر این قلم...

اینجا کشوری است که بهترین، پاکترین، شجاع ترین و نجیب ترین انسانها در بندند و محصور...
راستی کدام جلاد و دژخیم و میرغضبی توان ایستان در مقابلش را دارد؟ کدام شلاق است که جرات و جسارت فرود آمدن بر تن نحیف این بانو را داشته باشد؟ و کدام دیوار و سقفی تاب و توان قدمهایش را دارد و فرو نمی ریزد؟
صدای تازیانه های او، صدای فریاد خداست، صدای عرش است، غرش فلک الافلاک است، ملائک را گریاندید، بارگاه الهی را لرزاندید، خشمش را خریدید و شمر و یزید را روسفید کردید.
هیچ ظلمی بی پاسخ نخواهد ماند. مردم گرسنه و گرفتار در صف معیشت برای همیشه ساکت نخواهند ماند. روزی که دست خدا بلند شود، آن روز بد روزگاری است برای شما دین فروشان بدکاره و روسیاه...

کدام شایستگی؟ کدام لیاقت؟

سوال از طرفداران آقای رئیسی:
ایشان بر اساس کدام شایستگی اثبات شده، کدام تحصیلات حقوقی خاص، کدام سابقه تالیف و تدریس مسائل یپچیده حقوقی و در نهایت به سرانجام رساندن کدام پرونده قضایی خاص که مورد توجه جامعه و اهل فن قرار گرفته باشد به این منصب نشسته است؟!
آیا شایستگی و لیاقت ایشان موجب انتخاب معظم له بر مسند قاضی القضاتی بوده و یا اطاعت محض و اجرای کامل منویات مقام معظم رهبری؟!
 

رقبای دیروز، رفقای امروز!

آقای روحانی که کمتر از دو سال پیش در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری، ابراهیم رئیسی، رقیب خود را شخصی توصیف کرد که "در طول ۳۸ سال فقط اعدام و زندان بلد بوده"، اما هفتۀ گذشته و در متن پیام تبریکی که به مناسبت انتصاب او به ریاست دستگاه قضایی منتشر شد، وی را دارای "مدیریت شایسته" در "مسئولیتهای پیشین" خواند.
به نظر می رسد خود رئیس جمهور نیز به خوبی می داند هیچ شانسی در مقابل کلید دار زندان نداشته و بهتر است که راه صلح و آشتی را با این یار قدیمی امام و قصاب سال 67 در پیش بگیرد. هر چه باشد او جز زندان و اعدام چیز دیگری بلد نیست!

نظامی ضد حقوق بشری...

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، دوشنبه ۲۰ اسفند کارنامه حقوق بشری ایران در یک سال گذشته را مورد بررسی قرار داد. گزارشگر این سازمان آقای جاوید رحمان در ابتدای سخنان خود در این نشست، از سرکوب‌‌های سیاسی و اجتماعی در ایران ابراز ناراحتی کرد و خواستار توضیح ایران شد. او به طور ویژه از اسماعیل بخشی و سپیده قلیان، فعالان کارگری نام برد و خواستار آزادی آنان شد. وی همچنین استفاده گسترده از مجازات اعدام، عدم برخورداری از حق دادرسی عادلانه و همچنین سرکوب آزادی‌های سیاسی و عقیدتی را از جمله موارد نقض حقوق بشر در ایران خوانده بود. آقای رحمان در آن گزارش از مرگ شهروندان ایرانی در بازداشتگاه‌ها ابراز نگرانی کرد و از مقام‌های ایرانی خواست تا به "مجازات های غیرانسانی" مانند قطع عضو پایان دهند.
در مقابل اما هیأت ایرانی طبق روال سالیان گذشته پاسخ تندی به گزارش جاوید رحمان داد. اسماعیل بقایی هامانه، نماینده دائم ایران در ژنو نفس تعیین گزارشگر ویژه برای ایران را "تبعیض‌آمیز" و "مبالغه‌آمیز" دانست. همچنین اعدام به دلیل ارتکاب جرایم قبل از ۱۸ سالگی را رد کرد.
محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر اسلامی پیشتر گفته بود: "گزارش دقیق و فنی از ایشان ندیدیم ولی با او تعامل داریم".
سخن نگارنده:
جمهوری اسلامی از بدو تشکیل همواره سیاست ارعاب و تهدید و سرکوب مردم و معترضین را بکار برده و تقریباً تمام موازین حقوق بشری در جمهوری اسلامی به طور سازمان یافته نقض می شود. به نظر می رسد مقامات ارشد جمهوری اسلامی به خوبی می دانند اگر مردم این کشور مثل سایر کشورهای مترقی از حقوق انسانی برخوردار باشند، کلیت و حفظ نظام با ابهام و مشکل روبرو خواهد بود و همین مسئله جای هرگونه امید به بهبود اوضاع در زمان حکومت چنین نظامی را بسیار نامحتمل و بعید می نمایاند.

۱۳۹۷ اسفند ۲۰, دوشنبه

و معلمی دیگر باز داشت شد...

محمدحسین سپهری، از معلمان معترض ساکن مشهد که در تجمع آبان ماه معلمان به دعوت شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان شرکت کرده بود، به شش ماه انفصال از خدمت محکوم شد.در رای هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش خراسان رضوی، وی به شرکت در تجمع غیرقانونی، ترک محل خدمت در ساعت اداری و توهین به رهبر جمهوری اسلامی متهم شده است.
معلمان و فرهنگیان شهرهای مختلف ایران در مهر، آبان و اسفند امسال در اعتراض به وضعیت معیشتی معلمان، تبعیض در پرداخت ها، نبود امکانات آموزشی رایگان برای همه شهروندان و مشکلات بیمه، تحصن کردند.
در این خصوص موارد زیر قابل ذکر است:
1- در تمام 40 سال گذشته آیا حکومت مجوز حتی یک تجمع اعتراضی را داده که حالا خود تجمع اعتراضی این معلمان را غیر قانونی و مستوجب مجازات می داند؟
2- از نظر دادگاه محترم آیا ترک محل خدمت در ساعت اداری و استفاده از حقوق و مزایا و اضافه کار و استفاده از سرویس رفت و برگشت دولتی به قصد شرکت در تجمعات حکومتی جرم و خطا و خلاف و حرام نیست؟
3- نامبرده چه کلمه و واژه ای به کار برده که دادگاه محترم از آن "توهین به رهبر" برداشت کرده است؟
4- آیا سوال از رهبر، توهین به رهبر است؟ آیا نقد و گله و شکایت از عملکرد رهبری، توهین به رهبر است؟
5- چند نفر دیگر در کشور را می توان به همین جرایم دادگاهی و مجازات کرد
...
 

ما رکورد زدیم!

طی روزهای گذشته باز پرونده اختلاس بزرگ دیگری رونمایی شد. باز هم نامهای آشنا و نا آشنا، باز هم ارقام نجومی و باز هم متهمانی که در ایران نیستند و گریختند ،سناریو همان سناریوی دفعات قبل است، اما آیا این آخرینشان است؟!
1- در این پرونده کمتر نام قرارگاه خاتم الانبیا سپاه در رسانه‌های رسمی شنیده شده، اما حداقل ایسنا درباره نقش این قرارگاه این‌گونه نوشته است که مدیران شرکت نفت و گاز سپانیر «ناآگاهانه مبادرت» به قرارداد بستن با «شیخ الاسلامی» کرده‌اند. همین! به نظر می رسد قرار نیست پای سپاه به این پرونده بیش از این باز شود!
2- مرجان شیخ الاسلامی یکی از متهمین ردیف اول است. اما او کیست؟ همسر یک مخالف نظام جمهوری اسلامی و البته طرفدار سرسخت تحریمهای بیشتر ایران!! زنی که دوبار خود را نامزد انتخابات مجلس کرده بود، یک بار به عنوان اصلاح طلب و بار دیگر به عنوان اصولگرا! ما مردم عادی هم می پذیریم که او مهره اصلی است، بازی سیاسی نیست، پولها را او برداشته و برده، اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات وقتی او نامزد انتخابت می شده، یا وقتی در ایران پست و سمت میگرفته و یا وقتی اختلاس های نجومی می کرد هم به طور کامل خواب بودند و هیچ اطلاعی از این موضوع ندارند. اصلا همش تقصیر همین خانم برانداز است!
3- دیگر متهم غایب در دادگاه «امین قُرَشی سروستانی» یک کارآفرین ثروتمند ایرانی است که در سال ۹۲ به اتهام دور زدن تحریم‌های ایران توسط دادگاه آمریکا محکوم به ۳۰ ماه زندان شده بود. خلاصه اش می شود این که آمریکا به عنوان "دشمن" بهتر از ما مفسیدین را تشخیص داده و پیش از ما آنها را مجازات می کند! اینکه این شخص بجز این پرونده، چه مقدار از بابت تجارت با ایران و دور زدن تحریمها سود کرده برای ما مشخص نیست، اما به هر چنین کسانی به شدت طرفدار تحریمهای ایران هستند و البته خود را سرباز ولایت و کشور در جهت دور زدن تحریمها می دانند!
موضوع این پرونده بسیار گسترده و البته پیچیده است. آقای جمشید اسدی، اقتصاددان در جایی گفته بود که انتشار برخی اخبار اختلاس‌ها و فسادهای اقتصادی با هدف انحراف افکار عمومی از فسادهای بزرگتر و گسترده‌تر صورت می‌گیرد!  
 

انقلاب بعدی کی و کجا؟!

بهنام طالبلو، تحليلگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در واشنگتن: "انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری آینده، و مرگ اجتناب‌ناپذیر (مقام معظم رهبری، حضرت) آیت‌الله خامنه‌ای سه نقطه اشتعال بالقوه‌ای است كه مى‌تواند به موج تازه‌ای از اعتراضات خیابانی در ایران دامن زند."
چرا این روزها همه اعتراضات خیابانی را پیشبینی می کنند؟ از خود حضرت آیت الله خامنه ای که تابستان آینده را "تابستان داغ" نامیدند و فرمودند که دشمن برای سال آینده برنامه دارد، تا تقریباً همه فعالین سیاسی داخلی اعم از اصلاح طلب و اصولگرا و البته تحلیلگران خارجی و ... همه و همه اعتراضات سراسری در ایران را در یک بازه چند ماهه پیش بینی کرده اند. اما چرا؟
به نظر می رسد سطح نارضایتی عمومی از حکومت و کلیت نظام و البته مقامات ارشد کشور دیگر قابل کتمان نباشد، حکومت هم تنها راه برای حفظ موجودیت خود را نه قرار گرفتن در مسیر عقلانیت و به نفع کشور و مردم، بلکه سرکوب هر چه بیشتر مردم دانسته به نظر می رسد از هم اکنون خود را برای آن روزها، روزهای تظاهرات عمومی و سراسری ملت آماده کرده است.
اما آیا مردم ایران با چنین فشارهای بی سابقه اقتصادی، آمادگی هزینه دادن بیشتر هستند؟... تاریخ پاسخ این سوال را خواهد داد!
 

فحاشی یا انتقاد؟!

ابوالفضل قدیانی فعال سیاسی در ایران که به انتقاد از مقام معظم رهبری حضرت آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری مشهور است، دوباره از سوی قوه قضاییه به زندان محکوم شد.
مرتضی پسر این فعال سیاسی در توئیتر خود حکم جدید زندان را منتشر کرد و نوشت که پدرش به اتهام «توهین به رهبری» به دو سال و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم شده است.
آقای قدیانی همچنین برای مجازات تکمیلی به «مطالعه و رونویسی» از 3 کتاب، از جمله کتاب «دشمن شناسی» آقای خامنه ای محکوم شده است.
او در سالهای اخیر بارها علیه حضرت آیت الله خامنه ای موضع گیری کرده و گفته است او در حال سلطنت است. وی در یکی از نامه های علنی خود نوشت:‌ چرا استبداد در مصر و لیبی نامبارک و مذموم است و در ایران و سوریه ستودنی است؟
وی همچنین گفته بود: «آقای خامنه ای منفور، مطرود و مغضوب مردم ایران است.»
اما چند سوال از طرف این نگارنده:
1-آقای قدیانی از چه واژه و کلمه ای استفاده کرده که "توهین به رهبری" بوده است؟ آیا در قاموس قوه قضاییه، انتقاد یا سوال همان توهین است؟
2-مقام معظم رهبری در تمام 3 دهه گذشته چند دفعه به سوالات اساسی مطرح شده فعالین سیاسی و یا مردم پاسخ داده اند؟
3-چرا از نظر قاضی محترم، مطالعه و رونویسی کتاب دشمن شناسی یک مجازات محسوب می شود؟
4- آیا این سوال که چرا استبداد در مصر و لیبی بد است و در ایران و سوریه خوب، یک سوال بد و نابجا و مستحق مجازات است؟
5-در کدام کشور دنیا سوال از شخص اول حکومت و یا انتقاد از او مستوجب مجازات است؟
آیا هرگز می توان امیدی به پاسخ به این سوالات داشت؟!

۱۳۹۷ اسفند ۱۷, جمعه

قاتلی که قاضی شد...

به نظر می رسد قرار بوده که آقای رئیسی به ریاست یکی از قوا برسد، حالا با انتخابات نشد، با انتصابات! کسی با داشتن چنین کارنامه ای و قرار گرفتن در هیئت مرگ و صدور احکام اعدام هزاران نفر بدون رعایت آیین دادرسی خود نظام مقدس جمهوری اسلامی به بالاترین مسند قضایی منصوب می شود و حال ما از او باید انتظار چه تحول و بهبود اوضاعی را داشته باشیم؟ 
بدون تردید تمام هم و غم و سعی و تلاش و کوشش و اولین اولویت چنین فردی خدمت به رئیس و منصوب کننده خود و اجرای منویات او خواهد بود. اعدام و زندان و مجازات هر چه بیشتر مخالفین آقای رئیس و تبرئه کردن و رهایی از مجازات خودی ها و ولاییون و حزب اللهی ها که به انواع فسادها آلوده هستند.
خدا آخر و عاقبت ما را با چنین نخبگان و مقامات و مسئولین به خیر کند...

اگر رضا شاه نبود...

دکتر بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه، در برنامه زنده شبکه 4:
1-رضا شاه اگر نبود شما الان در حد افغانستان بودید.
2- غرب بحران دارد، درست، اما نفی غرب دلیل بر اثبات شما نیست، شما چه کردید و چه بلایی سر این کشور آوردید؟
3- ویتنام به عنوان سمبل مبارزه با امپریالیزم آمریکا به جایی رسید که برای دستبوسی رئیسی جمهور آمریکا صف کشیده بودند، این سرونوشت ما هم خواهد بود...
با 4 تا بسیجی میخواهید....


ملتی که فقط حسادت بلد است...

ای ملت حسود، چرا نمی گذارید که آقا زاده ها و خود آقا ها از ثروت خود لذت ببرند؟ به ژن های خوب چه کار دارید؟ به صاحبان حقوق های نجومی چرا گیر می دهید؟ به دارندگان 63 جساب بانکی حسودیتان می شود؟ از اینکه بعضیها رانت دارند ناراحتید؟ شما هم دلتان قصر و کاخ های لواسان و ولنجک و پاسداران می خواهد؟ هوس ثروت قارون و خاوری و بابک زنجانی و پسر سفیر ونزوئلا را کرده اید؟ دوست دارید تا پایان عمر بر صندلی ریاست باقی بمانید؟ ثروت بادآورده می خواهید؟
پس به ما بپیوندید، ولایی شوید و در جمع خودی های نظام، از تمام مواهب بالا استفاده کنید، پست و مقام و منصب و ثروت و رفاه و جاه و مقام و تریبون و رسانه و اسلحه را همه با هم خواهید داشت اگر و فقط اگر، یک ولایی تمام عیار شوید...
 

۱۳۹۷ اسفند ۱۰, جمعه

و باز پیش بینی آینده...

با وضع موجود اقتصاد و نفت و شغل و بیکاری و تورم و گرانی و نارضایتی مردم و دشمنی و ... پیش بینی آینده وخیم ایران در صورت رد لوایح بانکی در مجمع سخت خواهد بود؟!

به احترام این دو فرشته عاشق...

اوج سبعیت و وحشی گری!
گناه این دو چیست؟ چه کرده اند؟ اختلاس کرده اند؟ حق کسی را خورده اند؟ رشوه گرفته اند؟ دزدی کرده اند؟ کسی را بیکار کرده اند؟ به راستی چه کرده اند که طی سال جاری تنها دوبار اجازه ملاقات با یکدیگر را داشته‌اند. آغاز این محرومیت همزمان بوده است با انتقال تنبیهی آرش صادقی، از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج...
به احترام و افتخار این زوج عاشق، کناری می ایستم و کلاه از سر بر می دارم و سر خم می کنم و چشم می بندم، تا این دو عبور کنند، از ما درماندگان و بی مایگان تاریخ که اگر ما جز حرف زدن عرضه و خاصیتی نداریم، در عوض این دو به تنهایی لشگری از کلاغان و روبهان را به ستوه آورده و هنوز پر افتخار ایستاده اند.
درود بر شما دو فرشته عاشق...
 

اقتصاد ایران در سال آینده...

اقتصاد در سال آینده در چه وضعی خواهد بود؟
پیش از تحلیل وضع اقتصاد، باید میزان درآمد و هزینه های کشور را ارزیابی کنیم، اما درآمد ایران در سال آینده در چه وضعی خواهد بود؟ مهمترین درآمد ارزی ایران فروش نفت است، اما میزان صادرات نفت ایران به حدود 1 میلیون بشکه در روز و یا حتی کمتر کاهش پیدا کرده و البته ایران ناچار است برای ایجاد انگیزه در خریداران تخفیفهای هنگفتی هم به آنها بدهد، در نهایت هم همین پول باقی مانده از صادرات اندک فروش نفت به کشور باز نمی گردد، چرا؟ چون طبق گفته آقای محسن رضایی و پیش از آن از قول وزیر نفت، خریداران پول نفت را نمی دهند!
پس از نفت مهمترین درآمد ارزی کشور پتروشیمی ها هستند، تا کنون پتروشیمی ها هدف تحریم قرار نگرفته اند، اما با تحریم بانکی، باز امکان بازگرداندن پول حاصل از فروش به داخل کشور نیست یا حداکثر بسیار محدود است، چون باید به صورت چمدانی و با ریسک بالا ارزها را وارد کشور کنند.
دیگر چه داریم که صادر کنیم؟ می ماند مقدار اندکی زعفران، پسته و فرش ایرانی که وضع آنها هم بسیار خراب است و در ضمن در اقتصاد کلان ارزآوری چندانی ندارند.
اما درآمد دیگر کشور مالیات است که آن هم با ورشکست شدن و در حقیقت نابود شدن بخش خصوصی و از بین رفتن صنعت در کشور، نباید خیلی روی آن حساب کرد، سونامی بیکاری که همین الان مسئولین از آن نام می برند نشان از عدم تحقق درآمدهای مالیاتی دارد.
اما هزینه ها چطور است؟ دولت بابت اینکه باید منویات رهبری را اجرا کند چاره ای ندارد جز آنکه به مردم معترض و به شدت خشمگین به شکل های مختلف یارانه بدهد، چه یارانه مستقیم، چه یارانه غیر مستقیم مثل تخصیص ارز 4200 تومانی بابت گوشت و مرغ و لنت ترمز و خوراک دام و پوشک بچه و شامپو و روغن مایع و کاسه نمد خودرو ال 90 ... به این ترتیب اندک ارز باقی مانده در حساب صندوق ذخیره ارزی با سرعت رو کاهش و تمام شدن است.
پس از آنجا که درآمدها دولت قطعاً محقق نخواهند شد، دولت کسر بودجه وحشتناکی خواهد داشت و برای جبران این کسر بودجه دو راهکار امتحان شده در پیش رو خواهد داشت. 1-چاپ پول بدون پشتوانه از طریق مثلاً انتشار اوراق مالی 2-فروش اندک ارز در اختیار دولت با قیمتهای بالاتر! که هر دو این گزینه ها به شدت تورم زا خواهند بود.
لذا پیش بینی معظم له برای سال آینده قطعا محقق خواهد شد، تابستان داغی در راه داریم!
 

وقتی معظم له خود وارد میدان می شوند...!

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران گفته است که بر اساس نظر آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در موارد حل اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، "با کمتر از دو سوم آرا نمی توان گفت مصلحت نظام یا مصلحت ملی احراز شده است".
هنوز مشخص نیست که این دو سوم دقیقاً یعنی چه؟ دو سوم به نفع چه چیزی باید رای دهند؟ به نفع نظر مجلس یا شورای نگهبان تا آن موضوع فرضی تایید و تصویب شده فرض شود؟ اما می توان تصور کرد که در آستانه بررسی لوایح پالرمو، فردا این لایه باید حداقل دو سوم مجمع تشخیصیان را به دست بیاورد، امری که بسیار بسیار بعید به نظر می رسد.
در حقیقت رهبری با این تمهید ساده و زیرکانه، منویات خود را به مجمع تشخیص تحمیل کرده و عملا بدون پذیرش مسئولیت با ذکر این مسئله بدیهی که "من نقشی در تایید یا رد این لایحه ندارم، مجمع تایید یا رد کرده" تمام مسئولیت را به مجمع تشخیص مصلحت نظام متوجه کند، و از طرفی در عمل خود معظم له به راحتی موجبات رد شدن این مصوبه را سبب شده اند.
باید منتظر عکس العمل مردم، بازار و کلیت اقتصاد نسبت به رد این لوایح باشیم.
آیا به واقع پیش بینی تشدید گرانی و تورم در سطح جامعه و افزایش قیمت ارزهای خارجی در کنارکاهش و سقوط شاخص بورس به عنوان دما سنج اقتصاد ایران کار سختی است؟!