اولین جلسه از دادگاه محمد رضا خاتمی با موضوع ادعای تقلب در انتخابات 88 برگزار شد. در این خصوص و به نظر این نگارنده نکات زیر قابل اهمیت هستند:
1- آیا می توان به نظر و نتیجه دادگاه امیدوار بود؟ آیا می توان امید داشت که مثلاً اگر مدارک و مستندات آقای خاتمی قابل قبول و مستند بود، دادگاه رای به تقلب انتخابات 88 بدهد؟ آیا اصولاً می توان نتیجه انتخابات 88 را ابطال اعلام کرد؟ اگر نمی توان، پس در صورت اثبات تقلب مهم که نتیجه را تغییر داده باشد، چه باید کرد؟ حتی اگر ثابت شود که تقلب وجود داشته اما نتیجه را تغییر نداده است، چه کسی متهم خواهد بود؟ دولت وقت؟ شورای نگهبان؟ رهبری؟ ...
2- اینکه نظام بپذیرد که دادگاه مدارک احتمالی را به حق و حقیقت بررسی کرده و نتیجه را بدون در نظر گرفتن مصالح نظام اعلام کند بسیار بسیار بعید خواهد بود. راستی اگر نظام به طور رسمی در جایگاه اتهام قرار بگیرد، چه کسی باید به این اتهام رسیدگی کند؟ دادگاه زیر نظر نظام؟ یا یک نهاد مستقل از حکومت؟!
3- بعد از 10 سال از برگزاری چنین انتخابات پر حاشیه ای، بالاخره نظام پذیرفته که دادگاهی با موضوع تقلب در انتخابات برگزار شود، در این 10 سال همواره یک طرف موضوع بدون آنکه حق حتی یک کلمه سخن گفتن داشته باشند همواره در حصر بوده اند. دولت وقت به کار خود پایان داده و او هم مورد غضب نظام قرار گرفته و فعلا از صحنه سیاسی حذف شده و مردم نیز تا حد زیادی از چپ و راست و اصولاگرا و اصلاح طلب عبور کرده اند. آیا الان و با وضع موجود، اصولا نتیجه چنین دادگاهی برای افکار عمومی مهم خواهد بود؟
4- بدون تردید کلیه مدارک و مستندات آقای خاتمی پیشاپیش توسط وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه و همچنین خود مسئولین قوه قضاییه شامل بازپرس و ... مورد بررسی دقیق و جزء به جزء قرار گرفته و با بررسی همه جوانب و همه مدارک، نظام صلاح دیده که این دادگاه را برگزار کند، با این پیش فرض، آیا می توان احتمال داد که نتیجه دادگاه چیزی جز محکومیت آقای خاتمی و بستن پرونده تقلب 88 باشد؟!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر