ظاهراً بنا به دستور رئیس قوه قضاییه، کلیه سایتهای رسمی و قانونی از ارائه هر گونه قیمت ارز و طلا منع شده اند، این در حالیست که صدا و سیما به طور لحظه ای با بمباران مخاطب سعی در القای قیمتهای ریزشی ارزهای خارجی داشته و از سقوط آزاد قیمتها آن هم به طور لحظه ای خبر می دهد!
مردم ایران تجربه ارز جهانگیری را دارند، زمانی که قیمت دلار 4200 تومان اعلام شد و هر قیمتی غیر از این قاچاق فرض می شد. با تکیه بر همین تجربه، و در غیاب هر گونه اتفاق خاص اقتصادی مانند رفع تحریمها و مشابه آن، می توان آینده را به خوبی پیش بینی کرد:
1- دولت صرافی ها را برای خرید و فروش ارز آزاد می گذارد، اما کسی نیست که به نرخ اعلام شده مثلا "آزاد" ارز خود را به صرافی بفروشد. در نتیجه ارزی برای خرید از صرافی نیز موجود نخواهد بود!
2- مردمی که چه به دلیل سرمایه گذاری و یا سایر نیازهای دیگر تمایل به خرید ارز هستند، مجبور خواهند بود به کوچه بغل صرافی ها مراجعه کنند، درست همانطور که در زمان دلار جهانگیری، ارز خود را تامین می کرند، از آنجا که نرخ ارز آزاد توسط دولت اعلام شده، نرخ ارز کوچه بغلی صرافی ها احتمالا نرم "خیلی آزاد" خواهد بود!
3- از آنجا که مردم و بازار به زودی متوجه می شوند که هیچ ارزی به قیمت ازاد در دسترس نخواهد بود، با یورش به ارز خیلی آزاد، می توان پیش بینی کرد که این نرخ طی روزها و هفته آینده افزایشی بوده و فاصله قیمتی خود را با "نرخ آزاد دولتی" همچنان زیاد کند.
4- احتمالا به مسافران ارز آزاد دولتی تعلق می گیرد، اما از آنجا که نرخ خیلی آزاد تفاوت قیمتی با نرخ آزاد خواهد داشت، در حقیقت باز مثل ارز جهانگیری، دولت قصد دارد به مسافران یارانه بدهد، پس می توان انتظار رونق گردشگری با تکیه به همین سوبسید دولتی را داشت.
5- نرخ آزاد ثابت خواهد ماند و نرخ خیلی آزاد قاچاق محسوب خواهد شد. در نتیجه دولت و مقامات دیگر از پاسخگویی نسبت به پرواز قیمت ارزها آسوده بوده و با حذف صورت مسئله، می توانند اقتصاد ایران را سامان یافته تلقی کنند.
6- با فرض موارد فوق، می توان انتظار داشت نرخ واقعاً آزاد دلار طی ماه های آینده هر رقمی را ببیند، بنابراین لمس ارقام 20 و 30 هزار تومان و یا حتی بالاتر طی ماه های آینده تا پایان سال برای دلار آمریکا، به هیچ عنوان دور از ذهن نخواهد بود!
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر