۱۳۹۷ خرداد ۷, دوشنبه

انقلاب، آری یا خیر؟


اعتراض مردم استان فارس در خصوص تقسیم بندی های منطقه ای و اعتصاب رانندگان در اعتراض به افزایش تعرفه ها و اعتراض مالباختگان موسسات مالی، هر روز گسترده تر شده و می توان گفت چنین اعتراضاتی در تمام 40 سال گذشته از عمر جمهوری اسلامی بی سابقه بوده است. آیا می توان گفت که با افزایش چنین اعتراضاتی، مردم ایران آماده برای ورود به فاز یک انقلاب فراگیر می شوند؟
پاسخ من به عنوان نگارنده با قدرت این است "خیر!"
انقلاب فراگیر چند مشخصه دارد:
1- عدم وجود یک رهبر و لیدر که قابلیت و توان بسیج عمومی را داشته باشد، در نبود چنین شخصیت کاریزمایی، کشیدن مردم به کف خیابانها برای یک هدف عالی تر و نه صرفاً صنفی، حداقل در کوتاه مدت بسیار بسیار بعید به نظر می رسد.
2- جنش اعتراضی حال حاضر اگر چه رو به گسترش می رود، اما به تمامی دارای خواسته هایی است که از یک انقلاب با هدف خاص و واحد فاصله ای نجومی دارد. هنوز معترضین برای بیان اعتراض خود از عکس مقامات سیاسی، به طور مشخص رهبر ایران استفاده می کنند. با آنکه می دانند علت العلل تمام مشکلات به شخص ایشان مربوط می شود، اما مایل نیستند که نوک انتقادات خود را متوجه ایشان کرده تا هر چه سریع و راحت تر به خواسته خود، که همانا خواسته صنفی، مالی و منطقه ای است دست یابند.
3- حکومت برآمده از یک انقلاب به شدت خشونت آمیز، خود به راحتی نقاط ضعف انقلاب مردمی را می داند، لذا با بستن این نقاط ضعف که می تواند به انقلاب فراگیر میسر شود و به طور مشخص با سرکوب شدید مردم، هرگونه امید به یک انقلاب را مسدود و کور نموده است.
4- اصولاً یک انقلاب فراگیر انرژی و توان بسیار بسیار زیادی لازم دارد و در تمام طول تاریخ بشریت، یک نسل و یک ملت هرگز تجربه دو انقلاب را نداشته است. مردم ایران هنوز کمر از انقلاب 57 راست نکرده و چنین ملتی خالی از انرژی و خسته از گذشته خود، بسیار بعید است که تاب و توان یک خیزش مجدد را داشته باشد.
5- انقلابهای معدودی در سرتاسر تاریخ به نتایج مثبت و ملموس ختم شده است، مطابق رمان معروف جورج اورول، خالق مزرعه حیوانات، مسیر همه انقلابها در نهایت به بیراهه رفته و مردم ایران نیز این را به خوبی تجربه کرده اند. از همین منظر، احتمال یک خیزش عمومی به قصد آزمودن مسیری که یک بار همین نسل آزموده است از نظر این نگارنده بسیار بعید به نظر می رسد.
اینکه از بین روشهای مختلف تغییر حکومت، شامل جنگ، انقلاب، کودتا، فروپاشی و استحاله تدریجی، کدامیک حکومت آینده ایران را تعیین می کند هنوز مشخص نیست، اما به دلایل یادشده، شانس یک انقلاب از بقیه گزینه ها بسیار ضعیف تر است. اما اینکه کدام گزینه در نهایت حکومت آینده را تعیین خواهد کرد، بعید است که زمان زیادی برای پاسخ به آن نیاز باشد...!

وقتی مردم از فقر به گوشت گربه و کلاغ رو می آورند!

درست روز بعد از آنکه نماینده و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بحران امنیت غذایی در 4 استان و در راس آن استان سیستان و بلوچستان گفته، خبرنگار صدا و سیما (شمشادی) در همین مورد گزارشی مستند و همراه با عکس تهیه کرده و بعضاً از خوردن گوشت گربه و کلاغ در این روستاها گزارش تهیه کرده است.
اما حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در مورد گزارش این خبرنگار در خصوص میزان و گستردگی فقر در این استان میگوید: " این خبرنگار به اتهام نشر مطالب خلاف واقع و تشویش اذهان عمومی تحق تعقیب قضایی قرار گرفته است."
ظاهراً در حکومت ایران هیچ مسئولی قصد ندارد از بابت سطح فقر و گرسنگی و ظلمی که بر مردم می رود، دق کند. بلکه برعکس، با عوض کردن صورت مسئله، آنها انتظار دارند که مردم بابت بهشتی که مسئولین و مقامات و البته انقلاب برای این مردم ساخته مورد تکریم و ستایش ملت نیز قرار گیرند!

۱۳۹۷ خرداد ۶, یکشنبه

ناصر خان هم رفت، اما محبوب قلوب رفت.

ناصر ملک مطیعی هم رفت، مردم به تشیع جنازه اش رفتند، بدون هماهنگی، بدون فراخوان، بدون اتوبوس و ساندیس، بدون امکانات حکومتی، بدون تعطیل کردن اداره جات و کشاندن کارمند و کارگر و سرباز و دانشجو و دانش آموز!
مردم آمده بودند، برای آن کسی که دوستش داشتند، که در دلشان بود، آن هم بعد از 40 سال سکوت! میفهمی؟ 40 سال ممنوع التصویری و ممنوع الکاری و پنهان کردندش، نتوانست او را از دل مردم بیرون کند!
واقعاً چه خار و حقیرند آنانکه صداها را خاموش می کنند که فقط خودشان شنیده شوند، چهره ها را پنهان می کنند تا فقط خودشان دیده شوند، اما دست روزگار، خودشان می شوند هدف ناله و نفرین و شعار مردم که "مرگ بر دیکتاتور" و او، ناصر خان، میشود محبوب دل ملت ایران!
 

رکورد شکنی خروج سرمایه در دو سال اخیر!

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی مبسوط رکورد شکنی خروج سرمایه از ایران در سال گذشته را تایید کرده است .
در این گزارش صراحتا تاکید شده است که در سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۳۹.۲ میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شده است .
این رقم بر اساس محاسبات صورت گرفته در سال ۱۳۹۵ برابر با ۲۰ میلیارد و دویست میلیون دلار بوده است . به این ترتیب در دو سال گذشته بیش از ۵۹ میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شده است که رقمی بسیار قابل توجه در اشل اقتصاد ایران تلقی می شود.
بر اساس این گزارش خروج سرمایه از کشور با هدف سرمایه‌گذاری و خرید دارایی در خارج کشور مانند خرید مسکن، سرمایه‌گذاری در قالب احداث شرکت یا خرید دارایی مالی نظیر (اوراق بهادار، سپرده بانکی یا رمز ارزها) است!
سخن نگارنده پست:
میگویند سرمایه مثل آهوست، به جایی می رود که امنیت باشد! اگر پدیده فرار سرمایه در کشور شدت گرفته خود به خوبی نشان می دهد که از دید بازار، امنیت حال و آینده کشور محل سوال و اشکال است. با خروج سرمایه ها از کشور و به طور بدیهی، مشاغل از بین می رود، بنگاه های اقتصادی رو به ورشکستگی می روند و اوضاع اقتصادی مردم هر روز بدترخواهد شد. برای هر یک سنت سرمایه گذاری شرکتهای خارجی باید هزاران خواهش و التماس و حتی تضمین به آنها بدهیم و بعد با ایجاد وضع موجود، فرار سرمایه در این حد و ابعاد ایجاد می کنیم.
واقعاً چه باید کرد؟ چه باید کرد تا صاحبان سرمایه قانع شوند که سرمایه های خود را در خود کشور به کار بگیرند؟ آیا ایجاد حس اعتماد در صاحبان سرمایه با ذات نظام جمهوری اسلامی در تضاد نیست؟!
 

ریشه مشکلات اقتصادی ایران کدام مقام و مسئول است؟

ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی: "...امروز جوان تحصیل‌کرده ما براثر بیکاری دچار افسردگی و انواع مریضی می‌شود. آقای رئیس‌جمهور به مردم بگویید برای اشتغال و برای مقابله با فساد چه کرده‌اید؟ امروز مشکل فساد فقر و بیکاری است و مسائل معیشتی مهمترین چیزی است که مردم توقع دارند به آن پرداخته شود."
کارنامه 40 ساله جمهوری اسلامی خلاصه می شود در ماجراجویی های منطقه ای، دشمنی با قدرتهای اقتصادی و نظامی دنیا، بالا رفتن از سفارتخانه ها و گروگان گیری، صرف بودجه دولت برای نهادهای مذهبی بی خاصیت و نامولد، نقض حقوق بشر، سرکوب آزادی ها، بستن رسانه ها، ... ماحصل این سیاستها شده تحریم های بانکی و نفتی و فساد سراسری. حال این آقای نماینده قم طبق روال سالهای گذشته بجای سوال از مقامات ارشد نظام! سراغ دولتی رفته که خود منتقد وضعیت موجود است.
آیا واقعاً سرسپردگی و دریوزگی به قصد تایید صلاحیت شدن در انتخابات بعدی تا این حد ارزش دارد؟ 
 

غنی سازی کنید که چه بشود؟

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: "نمایندگان در طرحی دوفوریتی دولت را مکلف به اخذ تضمین‌های لازم از کشورهای اروپایی در ادامه مذاکرات کردند که در صورت عدم تحقق این شرایط حق ایران برای از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای محفوظ است."
ما مردم ایران هم می نشینیم و برایتان کف می زنیم که چقدر خوب و عالی از برجام خارج می شوید، از برجام خارج می شوید که چه بشود؟ که تمام دنیا علیه ما اجتماع کنند؟ که دیگر بهانه ای برای جنگ بر علیه ایران نباشد؟ با خروج از برجام می خواهید چه کنید؟ بمب بسازی؟ با کدام اورانیوم غنی شده؟ برای ساخت بمب به غنی سازی بالای 90 درصد نیاز هست، دارید؟ می تونید؟ اگر هم فقط می خواهید 20درصدی غنی کنید، یعنی مملکت را به ورطه نابودی رساندید که یک سوخت نیروگاه بوشهر را تولید کنید؟!
این حد از درایت و فهم و شعور و تفکر از مسئولین ارشد نظام ایران واقعاً در کل دنیا نوبر، منحصر به فرد و بی مثال است...
اجرای برنامه به زبان اشاره توسط ناشنوایان و کم‌ شنوایان در مصلای تهران به دلیل برابر دانستن با «حرکات موزون»جلوگیری شد!
باورتون میشه؟ در مملکتی زندگی می کنیم که اجرای زبان اشاره می شود رقص، با رقص هم که آقایان تحریک می شوند، باورتون می شه؟ باورتون می شه تعطلیش کردند!
آیا آیندگان چه قضاوتی خواهند داشت برای ما نسل امروز؟ که ما بی عرضه گان تاریخ هستیم؟ که ما از زبان اشاره تحریک می شدیم؟ که ما نسلی هستیم که هر بلایی بر سرمان آوردند، سرمان را پایین انداختیم؟...
 

آن مرد آمد، آن مرد با داس آمد، آن مرد با اسب آمد...

آن مرد آمد، در سکوت آمد، مظلوم و بی سروصدا و مثل بچه آدم هم آمد، نشست، سرش را پایین انداخت، و رفت! نشان داد که مدیریت شده، سرش به سنگ خورده، حتی نتوانست از نزدیکترین یارانش حمایت کند، بیچاره آن مردمی که بعد از پایین آمدن از اسب قدرت عریضه به دستش دادند و او هم امام زمان گونه نامه ها را میگرفت تا حامی مردم به نظر برسد، دریغ که حتی از خودش و یارانش نمی تواند حمایت کند!
دیگر نه داد و فغان دارد، نه مدعی مبارزه با ظلم است، نه جای خالی بقیه الله را در کنارش می بینیم، نه
دیگه "بگم بگم" می کند. لیست مفسدان اقتصادی هنوز در جیب بغلش است! تحریمها هنوز کاغذ پاره هستند، مردم ایران هم به قدرتهای جهانی چنان سیلی زده اند که راه خانه اشان را گم کنند، آب را هم ریخته همونچا که میسوزه، ممه رو هم لولو برده... اما این مردم الان دیگه سر به زیر شده، چون سرد و گرم چشیده، دیگه هارت و پورتی نداره!
به طور قطع و یقین چنین فردی در هر کشور دیگری اگر می بود، با احترام و عزت به یک آسایشگاه روانی می بردندش قطعاً تمام حرفهایش را تایید می کردند، چون طفلی خودش تقصیر ندارد. ذهنش در همین حد است!
بیچاره ملتی که چنین موجودی 8 سال رئیس جمهور بوده!
 

۱۳۹۷ خرداد ۵, شنبه

به نام آزادی و به کام دیکتاتور

اعضای کانون نویسندگان ایران می‌گویند نیروهای امنیتی مانع از برگزاری مراسم سالگرد پنجاه سالگی این نهاد شده‌اند.
سیمین دانشور، محمود اعتمادزاده، نادر نادرپور، سیاوش کسرایی، داریوش آشوری، اسماعیل خویی و احمد شاملو از جمله اولین اعضای هیات دبیران این نهاد بوده‌اند.
هم در دوره سلطنت محمدرضا پهلوی و هم در دوره جمهوری اسلامی، فعالیت کانون نویسندگان با محدودیت‌هایی روبرو بوده است و اعضای آن از طرف حکومت تحت فشار بوده و بارها این نهاد تعطیل شده بود.
چرا حکومتهای دیکتاتوری و تمامیت خواه با اهل قلم و فرهنگ مشکل دارند؟ چرا در چنین حکومتهای بسته ای همه حق دارند و آزادند که آنچه دیکتاتور دوست دارد را بنویسند؟
آیا ماجرای کتاب سوزان بار دیگر در حکومت فعلی در حال تکرار شدن است؟
 

ناصر ملک مطیعی هم رفت...

ناصر خان ملک مطیعی هم رفت...
مردم امروز ایران، خسته از بار زندگی و کلافه از سرخوردگی و عصبی و عصبانی از محدودیتها، همچنان دل به خاطرات گذشته بسته اند و ناصر ملک مطیعی یکی از آن اسطوره های زیبای ذهن ایرانیان است که هنوز هم هست، اگر چه که خودش نباشد.
ناصر می خواست دیده شود و در یادها بماند، اما شاید خودش هم باورش نبود که در قلب ایرانیان برای همیشه مانده، بی تردید محبوبیت ناصر حتی بعد از تمام 40 سال خانه نشینی و حصر خانگی، بسیار بسیار بیشتر از کسانی است که هر روز در پرده تلویزیون دیده شدند، فریاد زدند و خط و نشان کشیدند و حنجره پاره کردند و فقط دشمن را نشانمان دادند. بی شک آنان پس از فردای مرگ، جز نفرین و ناسزا چیزی از این ملت نصیب نخواهند برد.
اما ناصر، اگر چه در قاب عکس سیاه و سفید قدیمی بر لب طاقچه، همیشه در چشم و نظر و دیده مردمی که قهرمان جوانیشان بود، زنده و جاویدان هم خواهد بود...یادش گرامی
 

او کیست که هنوز به برجام اروپایی امید دارد؟

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران درباره مذاکرات ایران با کشورهایی اروپایی: "مذاکره‌های صورت گرفته بین ایران و اروپایی‌ها تاکنون نه سیاه بوده و ونه سفید و ما نمی دانیم آنها در نهایت چه چیزی ارائه خواهند داد."
تقریباً تمام مردم ایران فهمیده اند که برجام اروپایی خیری برای جمهوری اسلامی نخواهد داشت و آنها نه تنها هیچ تضمینی به ایران نخواهند داد، بلکه حتی سعی در باقی ماندن عملی در برجام هم نخواهند داشت. ظاهراً تا این لحظه فقط یک نفر این موضوع ساده و بدیهی را نفهمیده و همچنان و بعد از پاره شدن و آب دهان انداختن برجام توسط اروپایی ها، امید دارد که اروپایی ها انشا الله طرف ایران را خواهند گرفت. می دانید نام او کیست؟... او ولی امر، رهبر و البته با بصیرت ترین شخصیت ایران است!
 

۱۳۹۷ خرداد ۳, پنجشنبه

شرط و شروط برای کسانی که خود در حال فرار هستند!

در همان ساعاتی که آیت الله خامنه ای مشغول شرط و شروط گذاشتن برای اروپایی برای حفظ برجام بود، چند شرکت دیگر اروپایی از کشور خارج شدند! آیا به واقعه معظم له منتظر پاسخ مثبت اروپاییها خواهند ماند؟

3 سوال ساده از معظم له...

آیت الله خامنه ای در سخنرانی شب گذشته خود 6 شرط برای اروپایی ها مطرح کرد:
«صدور قطعنامه علیه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل»، «مطرح نشدن برنامه موشکی و اقدامات منطقه‌ای ایران در مذاکرات»، «تضمین تجارت با ایران از سوی بانک‌های اروپایی»، «تضمین فروش کامل نفت ایران»، «جبران بدعهدی گذشته» و «مقابله با تحریم‌های آمریکا» شش شرط آیت‌الله خامنه‌ای برای ماندن ایران در برجام است.
چند سوال از رهبر ایران:
1- آیا اروپایی ها با برنامه موشکی ایران، برنامه دائمی هسته ای ایران و برنامه منطقه ای ایران موافق هستند؟ چرا با موضوعی که خود اروپایی ها علناً و شفاف گفته اند که مشکل دارند و خواهان محدودیت ایران در این امور شده اند،پس به عنوان شرط برای خود آنها مطرح می کنید؟
2- الان شما دست بالا را دارید؟ آمریکا که به برجام تف انداخته و آن را پاره کرده، چرا شما دست به دامان اروپایی ها شده اید؟ آیا این است پاسخ یک کشور مقتدر و قدرتمند؟
3- ایران در اوایل دهه 80 و پیش از آن هسته ای نبود و از تمام حقوق تصریح شده در برجام مثل مراودات بانکی و فروش نفت و ... برخوردار بود، چرا مملکت را به سویی بردید که الان برای داشته های آن روز خود چانه زنی کند؟ چرا باید چیزی بدهیم که چیزهایی که به راحتی داشتیم را بدست بیاوریم؟
کاش معظم له به این سوالات ساده نیز پاسخ می دادند!

چرا از برجام خارج نمی شویم؟

آیت الله خامنه ای، رمضان سال 95: "اگر آنها برجام را پاره کنند، ما آن را آتش می زنیم."
آیت الله خامنه ای، رمضان سال 97: "در دوسال گذشته آمریکا بارها برجام را نقض کرده است و اروپایی‌ها ساکت مانده‌اند. اروپا باید آن سکوت را جبران کند.»
آیا کسی که خود به این راحتی سخنان خود را می کند، می تواند و حق این را دارد که از دیگران بابت نقض تعهدات خود گله کند؟!
آیا کسی هست بتواند این سوال ساده و بدیهی را پاسخ دهد که چرا ایران طبق قول و وعده آقای خامنه ای با قدرت از برجام خارج نمی شود؟!
 

برجام اروپایی!

آیت الله خامنه ای در مراسم افطاری مسئولان جمهوری اسلامی با اشاره به انصراف شرکت‌های اروپایی از حضور در ایران گفت که نمی‌توان اقتصاد کشور را از راه «برجام اروپایی» درست کرد.
مشخص نیست وقتی ایشان اطلاع و اشراف دارند که اقتصاد کشور صرفاً با همکاری اروپایی ها سامان نخواهد گرفت و همکاری آمریکا لازم و ضروری است، پس دلیل اینهمه دشمنه دیگر چیست؟ بهتر نبود که از اول با آمریکا تعامل می کردید و 40 سال کشور و ملت را به این سطح از مشکلات نمی رساندید؟ واقعاً باید 40 سال را تجربه می کردید که این جمله ساده را درک کنید؟ 
 
 

۱۳۹۷ خرداد ۲, چهارشنبه

فارغ از این ماجراست

به مناسبت ماه خرداد، ماه همیشه سبز...
سلسله موی دوست
حلقه دام بلاست
هر که در این حلقه نیست
فارغ از این ماجراست...

آینده روابط آمریکا و ایران به کجا خواهد انجامید؟

شروط 12 گانه آمریکا برای برداشتن تحریمهای ایران به هیچ وجه برای ایران قابل تحمل نخواهد بود. توجه کنیم که فقط یکی از این شروط، توقف غنی سازی به طور کامل و همیشگی، موضوع مذاکرات ایران و غرب برای مدت بیش از 10 سال بود. حالا به این شرط 11 شرط هر کدام غیر ممکن دیگر هم اضافه شده است.
اگر چه جمهوری اسلامی بارها ثابت کرده که در بزنگاه های تارخی و وقتی تمام درها را به روی خود بسته می بیند هم ظرفیت نوشیدن جام زهر را دارد و هم نرمش قهرمانانه، اما این بار یک تفاوت عمده با دفعات قبل دارد. جمهوری اسلامی اگر بخواهد به این 12 شرط پاسخ مثبت بدهد، دیگر عملا چیزی از نظام باقی نخواهد ماند و این در حقیقت خواست همه مخالفین جمهوری اسلامی است، استحاله نظام!
پس واکنش جمهوری اسلامی چه خواهد بود؟ بخصوص که احتمال زنده ماندن برجام توسط شرکای اروپایی و منتفع شدن ایران از مزایای اقتصادی این توافق بسیار بعید به نظر می رسد. پس می ماند یک راه فرضی برای حکومت ایران، اینکه با قدرت و سرعت تمام غنی سازی و آزمایشهای موشکی بلند پروازانه خود را از سر بگیرد و ماجراجویی های منطقه ای خود را نیز افزایش دهد. با این پیش فرض و استدلال که این عمل ایران ممکن است طرف غربی را نا امید از رسیدن به هدف خود کند و اگر ایران بتواند این فشار را برای 2 سال دیگر تحمل کند، با ورود دموکراتهای آمریکا به کنگره و البته به کاخ سفید که بسیار هم محتمل به نظر می رسد، در عمل فرصتی دیگر برای زنده کردن برجامی دیگر و خروج از این مخمسه برای ایران متصور خواهد بود.
اما این فرض یک مشکل دارد. اینکه ترامپ تندخو و طرفداران و حامیانش در کنگره و البته اسراییل ایا این رویکرد جمهوری اسلامی را تحمل خواهند کرد؟ رویکردی بسیار وحشتناک که می تواند کل کشورهای غربی و اروپایی را در ضدیت با ایران پشت سر آمریکا قرار دهد. در این صورت یک اقدام نظامی و رودرویی ارتشهای دو کشور بسیار محتمل خواهد بود! چیزی که به نظر می رسد تند روهای آمریکا شامل تیم ترامپ، پمپئو و بولتون برای آن لحظه شماری می کنند...
 

کشور رسما فقیر ایران چرا پول این مردم را به دیگر کشورها می فرستد؟

به مناسبت حمله به خانواده یکی از اعضای نیروی انتظامی در استان سیستان و بلوچستان:
سیستان و بلوچستان یکی از استانهای عقب مانده ایران است و بیشترین درصد بی‌سوادی را در کل کشور دارد. مقام های محلی می گویند که بسیاری از روستاهای استان مدرسه هم ندارند و کودکان برای رفتن به مدرسه باید کیلومترها پیاده بروند.
درباره وضعیت رفاهی این استان هم یکی از نمایندگان مجلس از این استان گفته است که بیش از ۷۰ درصد مردم سیستان و بلوچستان در فقر مطلق زندگی می‌کنند.
و توجه داشته باشیم که تمام این عقب ماندگی و فقر مطلق در زمان 40 سال پس از وقوع انقلاب اسلامی و در زمان خرج کردن میلیاردها دلار پول مملکت برای سوریه و لبنان و یمن و عراق است!
 

از آن ندا، تا این ندا!

اولین فرماندار پس از انقلاب منصوب شد. ندا صداقت، فرماندار شهرستان دنا شد!
از ندا آقا سلطان تا ندا صداقت، زنان ایران زحمات و مرارتهای زیادی متحمل شدند تا خود را به حاکمیت زد زن تحمیل کنند. اما مردم ایران منتظر عقب نشینی های بسیار بیشتر از حاکمیت هستند، کرنش به ملت را به حاکمیت تحمیل خواهیم کرد...
 

آیا حریف ارتش اسراییل هستید؟

وب سایت روزنامه جروزالم پست به نقل از فرمانده نیروی هوایی اسراییل در سخنانی مدعی شد ایران در اوایل ماه می ۳۲ موشک به سمت قلمرو اسراییل – در بلندی های جولان اشغالی- پرتاب کرده که ۴ فروند موشک از سوی سیستم دفاعی اسراییل منهدم شده و ۲۶ فروند نیز در بیرون از قلمرو اسراییل فرود آمده است.
توضیح اینکه از سال گذشته قایق موتوری های سپاه دیگر مزاحمتی برای ناوهای هواپیمابر آمریکایی ایجاد نکرده اند، امیدواریم با دیدن عکس العمل ارتش اسراییل برادران سپاه قدس هم به همین تعداد تلفات بسنده کرده و از این ماجراجویی ها دست بردارند! به طور حتم تا کنون متوجه قدرت ارتش اسراییل شده و باز امیدواریم لازم نباشد حداقلهای اصول نظامی را بعد از این همه تلفات و خسارات مالی و جانی به برادران سپاهی یاآوری شود!
 

ثروتمندان ایرانی کیانند؟

کدام کشورها بیشترین میلیاردر را دارند؟
در عکس زیر مشخص است که حتی هند بیش از 100 میلیاردر دارد. با این توضیح که معیار میلیاردر بودن به دلار آمریکاست، یعنی یک میلیاردر حداقل ثروتی معادل یک میلیارد دلار آمریکا باید داشته باشد تا در این لیست قرار گیرد.
حال سوال این است که چند میلیاردر در ایران داریم؟ آیا ایران در این لیست جایی دارد؟ اصلا ثروتمندان ایران کیانند؟ چقدر ثروت دارند؟ این ثروت را از چه راهی بدست آورده اند و چقدر مالیات پرداخت کرده اند؟
آیا در نظام مقدسی که سراسر فساد است و ثروت در اختیار کسانی است که از رانت قدرت سیاسی برخورداند، آیا می توان انتظار حداقلی از شفافیت مالی داشت؟!
 

سرمایه ها گجا می رود؟

در حالی که جمهوری اسلامی به شدت به دنبال زنده نگه داشتن برجام و تشویق سرمایه گذاران خارجی به سرمایه گذاری در ایران است و برای هر یک میلیارد دلار سرمایه باید هزاران تضمین و وعده و قول و ضمانت نامه و بیمه و ... ارائه کند، ماهیانه میلیاردها دلار پول توسط شهروندان نا امید و خسته ایرانی به خارج از کشور منتقل می شود و حکومت قادر نیست جلو این خروج سرمایه از کشور را بگیرد.
اصطلاحی است که میگویند سرمایه مثل آهو است، جایی می رود که امنیت باشد! و ظاهراً ایران از منظر خود شهروندان ایرانی آخرین نقطه برای سرمایه گذاری است...
(عکس شهر تفلیس گرجستان و یکی از مقاصد سرمایه گذاری ایرانیان)
 

قدرت ایران همپای قدرت آمریکاست؟

آیا ایران آنقدر که ادعا می کند قوی است؟
چه خوب بود که در مقابل سخنان وزیر امور خارجه آمریکا، همتای ایرانی اش یعنی ظریف هم لیستی از خواسته های طرف ایرانی برای آمریکا ذکر می کرد و می گفت که اگر به خواسته های ایران تن ندهید ما هم این فشارها را به شما وارد می کنیم و و در اگر هم به خواسته های ما تن دادید این مشوق ها را برایتان در نظر میگیرم. در این صورت ایران همسنگ یک کشور قوی در مقابل آمریکا برخورد کرده بود.
اما واکنش ایران چه بود؟ اول اینکه رئیس جمهور ایران و نه سخنگوی دولت یا وزیر امور خارجه، اولین واکنش را داشته که بسیار سخیف ارزیابی می شود. دوم اینکه آقای روحانی حرفهایی بسیار کلی و بدون مصداق عملی را بیان کرده، اینکه دوره این حرفها گذشته (کدام حرفها؟ پس چرا ناراحتید؟) و یا اینکه شما نمی توانید برای ملت ایران تصمیم بگیرید (کی تصمیم گرفته؟ آمریکا فقط موضع خودش را گفته!) و یا دنیای امروز نمی پذیرد که آمریکا برای دنیا تصمیم بگیرد (ایران مگر سخنگوی دنیا است که از طرف دنیا آمریکا را خطاب کرده؟!)
حقیقت آن است که ایران به شدت در موضع ضعف قرار دارد. هیچکی از خواسته های 12 گانه آمریکا اصولاً برای جمهوری اسلامی شدنی نیست زیرا به نوعی استحاله و تغییر هویت نظام خواهد بود. پس ایران باید خود را برای شدیدترین تحریمهای تاریخ آماده کند. اما آیا مردم ایران هم به اندازه حکومت ایران ازاین تحریمها استقبال خواهند کرد؟ به نظر می رسد که نظر مردم ایران کاملا متفاوت باشد...
 

آیا فعالین محیط زیست جاسوسند؟

رئیس سازمان محیط زیست ایران می گوید که یک کمیته چهار نفره شامل وزیر دادگستری، وزیر کشور، وزیر اطلاعات و معاون حقوقی رئیس جمهور به این نتیجه رسیده است که شواهدی علیه فعالان محیط زیست که در چند ماه اخیر به اتهام جاسوسی بازداشت شده اند وجود ندارد. آقای کلانتری افزود: "وزارت اطلاعات هم به این نتیجه رسیده که هیچ مدرکی دال بر جاسوسی فعالان محیط زیست که بازداشت شدند وجود ندارد و قاعدتا این ها باید به زودی آزاد بشوند."
اما چرا این فعالیت بازداشت و حتی در زندان خودکشی شدند؟ کدام نهاد فراقانونی مایل است که برای دولت ایجاد مشکل و بحران کند؟ چرا با وجود اعلام بی گناهی این فعالین توسط وزارت اطلاعات باز دستگیر شده اند؟ ... در نهایت اینکه چرا آقای خامنه ای مسئولیت و اختیارات وزارت اطلاعات را محدود و به اطلاعات سپاه که زیر نظر مستقیم خود ایشان هست محول کرده است؟

۱۳۹۷ خرداد ۱, سه‌شنبه

آیا نظرات داهیانه رهبری تعدیل شده؟!

مجلس ایران امروز سه‌شنبه (اول خرداد/ ۲۲ مه) در زمان بررسی لایحه الحاق دولت این کشور به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم به جنجال کشیده شده است. نمایندگان مخالف گفته اند پیوستن ایران به کنوانسیون موجب مسئولیت برای نظام جمهوری اسلامی خواهد بود و علی لاریجانی گفته آیت الله علی خامنه ای در این باره نظری ندارد.نمایندگان از علی لاریجانی که ریاست مجلس را بر عهده داشت، می‌خواستند لایحه را مسکوت بگذارد اما آقای لاریجانی گفت که تصمیم در این باره با دولت حسن روحانی است که به گفته او "با مسکوت ماندن دو هفته‌ای این لایحه مخالفت کرده چه برسد به مسکوت ماندن شش ماهه آن".
مطابق این لایحه و به طور خلاصه ایران متعهد می شود که از گروه های تروریستی هیچگونه حمایت مالی انجام ندهد و این یکی از پیش شرطهای بدیهی برای مراودات بانکی با اروپایها بوده است. به این ترتیب ایران قادر نخواهد بود از گروه هایی مثل حوثی های یمن و البته حزب الله لبنان حمایت مالی کند.
آیا چنین امری در قاموس نظام مقدس جمهوری اسلامی می گنجد؟ آیا آقای خامنه ای راضی شده که دست از حمایت از این گروهها بر دارد؟ در این صورت چرا چنین امری را علنی اعلام نمی کند؟ ... یا باز طبق معمول دولت و مجلس و البته همه مردم بر سر کار هستند و در نهایت این حکم حکومت آقاست که بدون توجه به منافع ملی و صرفاً با فرمول "نظام آسیب نبیند" تکلیف را مشخص خواهد کرد؟
 

استخدام افسر نرم تا چه تعداد؟

بعد از خروج آمریکا از برجام و بازگشت بی سابقه ترین تحریمهای ایران، ظاهراً نظام برای کنترل اوضاع چاره ای ندیده چز استفاده از افسران جنگ نرم برای کنترل اوضاع اقتصادی، حتی در لباس منتقد دولت!
اینکه این روشهای استالینیستی تا چه اندازه می تواند مفید فایده قرار گیرد، پیش بینی اش برای اهل اقتصاد و سیاست خیلی سخت نیست...
 

نتیجه سیاستهای داهیانه یک رهبر معظم و فرزانه!

وزیر اقتصاد آلمان هم گفت که دولت این کشور به شرکت های آلمانی که با ایران معامله دارند کمک خواهد کرد اما نمی تواند کاملا آنها را از گزند تصمیم آمریکا مصون کند.
پیتر آلتمایر به یک روزنامه آلمانی "پاسائور نوی پرسه" گفت: "هر جا بتوانیم کمک می کنیم، اما راهی برای پرهیز کامل از عواقب خروج یک جانبه (آمریکا) وجود ندارد."
قرار بود که با پاره کردن برجام، آقای خامنه ای آن را آتش بزند، حالا وزیر امور خارجه آقا! دوره راه افتاده که "بیایید خودمان با هم این برجام را حفظ کنید، با ما قهر نکنید، بخدا این برجام چیز خوبیه ها...!"
حتی کسانی که در برجام باقی مانده اند نیز قادر نیستند شرکتهای خود را به معامله و سرمایه گذاری در ایران ترغیب کنند. ظاهراً این فقط ایران است که بایدهم در برجام بماند، هم به تعهدات خود مقید باشد، هم سودی از برجام نبرد، هم شدیدترین تحریمهای تاریخ را تحمل کند.
این است نتیجه سیاستهای داهیانه یک رهبر معظم و فرزانه...
 

کشوری که خواهان مرگش بودید، حالا با شما قهر کرده، ناراحتید یا خوشحال؟

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه‌ای رسما به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اعمال "شدیدترین تحریم‌های تاریخ" واکنش نشان داده و این اظهارات را سخیف و مداخله‌گرانه خوانده است!
وزارت امور خارجه ایران همچنین گفته است این اظهارات "نشانه استیصال و درماندگی" آمریکا و "تلاش مذبوحانه آنها برای انحراف اذهان از اقدام غیر قانونی آمریکا" در خروج از برجام اس!!
البته وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی توضیح نداده که وقتی یک کشوری بخواهد کشوری دیگر را از دسترسی به بازارهای خود محروم کند، چه منافاتی با قوانین بین المللی دارد و چرا ایران از این موضوع ناراحت است؟ مگر شعار استراتژیک ایران در تمام 40 سال گذشته "مرگ بر آمریکا" نبوده؟ حالا کشوری که خود خواهان مرگش بوده نمی خواهد با ایران مراوده داشته باشد، آیا جمهوری اسلامی باید ناراحت باشد؟
همچنین آمریکا چه نیازی داری که افکار عمومی را منحرف کند؟ این کشور که با علناً و با صدای بلند و رسماً از برجام خارج شده و خیلی شفاف هر کشور دیگری که وارد بازار ایران شود از دسترسی به بازار خود محروم می کند، چرا باید افکار عمومی را منحرف کند؟!
ظاهراً نظام مقدس از قهر کردن کشوری که خود خواهان مرگش بوده، خیلی ناراحت شده است!!!

۱۳۹۷ اردیبهشت ۳۱, دوشنبه

خودرو خارجی بهتر است یا داخلی؟

از قرار اطلاع دولت از اختصاص ارز به واردات خودروهای خارجی عاجز بوده و این امر را ممنوع اعلام کرده است. با اعلام این موضوع، قیمت خودروهای خارجی که طی یک سال گذشته با افزایش جهشی روبرو بوده، مجدداً رو به صعود گذاشته و سوداگران و دارندگان این خودروها هر روز بیش از پیش از قبل این افزایش قیمت ها سود می برند.
از طرفی خودروسازان داخلی تحت فشار رکود بازار و البته هزینه های هنگفت مالی، هر روز به ضرر خود می افزایند و مردم نیز اقبال چندانی به این خودرو ها نشان نمی دهند. شاخص شرکتهای خودرویی در بورس با سقوط هر چه بیشتر مواجهه بوده و این شرکت ها مجبور به تعدیل بیش از پیش نیرو روی آورده اند.
اقتصاد کدام کشور چنین وضعی دارد؟ تورم، بیکاری، رکود اقتصادی، فساد، ... واقعاً دلیل چنین وضعی در اقتصاد چیست؟
پاسخ ساده است: "وزارت امور خارجه"
 

شکنجه در زندان نظام مقدس!

محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی که در جریان تجمع ده روز پیش بازداشت شد در روندی «نامتعارف» دستگیر و هنوز در زندان است. صدیقه پاک‌ضمیر، همسر آقای حبیبی، روز پنج‌شنبه به وبسایت خبری «جامعه نو» گفته بود که پس از چندین روز پیگیری، سرانجام روز سه‌شنبه توانسته است همسرش را «فقط پنج دقیقه» در دادسرای اوین ببیند.خانم پاک‌ضمیر وضعیت همسرش را در آن دیدار «بسیار ناخوشایند» توصیف کرده و به «پای برهنه»، «لباس‌های پاره‌شده بر اثر ضرب و شتم در روز بازداشت» و «خون‌مردگی واضح» اشاره کرده و گفته است «پای راستش می‌لنگید»! او در توضیح بیشتر وضعیت این معلم زندانی گفت: "به دليل ضربات مشت ولگد دردشديد در پهلو و قفسه سينه داره،به حدي كه دچارتنگي نفس شده.روي كمرش يك زخم بزرگه كه ناشي ازكشيدن عامدانه محمد توسط لباس شخصيها روي آسفالته. نياز مبرم داره كه از پهلوش عكس بگيره احتمال شكستگي هست.ولي اززندان نبردنش بيمارستان...!"

چه کسی مسئول است؟

«مسعود پزشکیان» به «خانه ملت» گفته که «مگر امکانپذیر است که در این کشور اقداماتی به این گستردگی انجام داد و به جایی وصل نبود. حتما مدیران این موسسات مالی به جایی یا نهادی وصل بوده‌اند».
آیا از قوه قضاییه وابسته و غیر مستقل انتظاری بیش از این باید داشت؟ قوه قضاییه و دادگاه هایی که ایده آل خود را نه تشخیص حق و حقیقت، بلکه اجرای منویت مقام عظمای ولایت می دانند، اگر مجرمی وصل به معظم له بود، آیا می توان انتظار داشت چنین دادگاه و قوه قضاییه ای چنین سربازان ولایی را محکوم کند؟! پس تکلیف چیست؟
نتیجه آن می شود که بنا به دستور دادستان، شهردار افشا کننده سوء استفاده مالی باید خود استعفا دهد!
 

مجیزگویان شاهنشاه آریامهر و ولایت فقیه!

آیت‌الله مکارم در مجلس خبرگان قانون اساسی حین تصویب اصل مربوط به اختیارات ولی فقیه: "امروز ممکن است مردم چیزی نگویند، اما فردا این قانون را کنار خواهند گذاشت. به خدا این به صلاح اسلام نیست. به صلاح انقلاب نیست. ما حاکمیت ملت را در اصول گذشته تصویب کرده‌ایم..."
و چه می کنه سفره رنگین بیت المال!
 

آزموده را آزمودن...

در خصوص فیلترینگ فضای مجازی در ایران نبردی نابرابر درجریان است. از یک طرف حکومت با امکانات گسترده و گشاده دستانه و با تکیه بر پول خزانه و بدون آنکه نیاز به تایید مجلس و نماینده ملت را داشته باشد، با سرمایه گذاری های هر روزه روش‌های تازه برای فیلترینگ هدفمند می سازند و از سوی دیگر کسانی که گاه امکاناتشان از یک کامیپوتر در اتاق خواب فراتر نمی‌رفت، در‌این سو و آن سوی دنیا با شوق و شور، در حال دور زدن موانع.
اما همچون گذشته بازنده این بازی از پیش معلوم است. بستن و فیلتر و سانسور کردن رسانه ها در دنیای امروز غیر ممکن است، کافی است آقایان سرنوشت محدود و ممنوع سازی دستگاه های ویدوی بتاماکس در دهه 60 را به خاطر بیاورند، انگار که در نظامهای دیکتاتوری آزموده را آزمودن یک امر رایج و فراگیر شده است...

وقتی سرمایه ها از کشور فرار می کنند.

آقای ظریف به میگل آریاس کانیته مسئول انرژی اتحادیه اروپا که به تهران سفر کرده، گفت که این اتحادیه برای تداوم همکاری اقتصادی با ایران "باید گام‌های عملی بیشتری برداشته و سرمایه‌گذاری‌های خود را در ایران افزایش دهد."
یک سوال: وقتی خود جمهوری اسلامی قادر نیست از خروج سرمایه توسط خود مردم ایران از کشور جلوگیری کند و روند فرار سرمایه ها به شدت ادامه داشته به طوری که دولت مجبور بستن صرافی ها و قاچاق اعلام کردن ارز شده، چطور می تواند از دولتها و شرکتهای خارجی بخواهد که در ایران سرمایه گذاری کند؟ وقتی فقط طی دو ماهه بهمن و اسفند 96 و طبق آمار رسمی، بیش از 30 میلیارد دلار پول از کشور خارج شده، حالا برای هر یک میلیون دلار چقدر باید به خارجی ها التماس کنیم و ضمانت بدهیم تا وارد کشور کنند؟!
و البته اخبار خروج شرکتها از ایران بعداز پاره کردن برجام هر روز شدت بیشتری هم میگیرد!
واقعاً ملت ایران چنین وضع آشفته ای را جز به رهبر فرزانه، به چه کسی مدیون هستند؟!

آیا رقص حرام است؟

در اینستاگرام شاداب، الناز قاسمی، مائده هژبری و تعدادی دیگر نوشته شده که "این صفحه حسب دستور مقام محترم قضایی به علت انتشار محتوای مجرمانه مسدود گردید." این افراد مربی رقص بودند.
چه تفاوتی است بین لوازم آرایشی زنانه و رقص؟ هر دو می تواند خوب و قانونی استفاده شود و منشاء زیبایی و سلامت باشد و هر دو می تواند خلاف قانون نظام جمهوری اسلامی انجام شود، پس چرا یکی قانونی است و دیگری ممنوع؟
آیا جمهوری اسلامی نظامی سراسر تناقض نیست؟!
 

۱۳۹۷ اردیبهشت ۳۰, یکشنبه

آیا امیدی به آینده هست؟

روند افزایش جمعیت بالای ۶۵ سال تا پایان شوک جمعیتی متولدین دهه ۱۳۶۰ ادامه دارد. نسلی که محصول سیاست‌های جمعیتی شتاب‌زده و غیرمسئولانه جمهوری اسلامی و رهبران آن در سال‌های اولیه پس از انقلاب است. این نسل در تمام عمر خود را در نوک هرم جمعیتی ایران و در حال رقابت برای بهره‌مندی از امکانات محدود و مسابقه و مبارزه بقا گذرانده و خواهد گذراند. دهه شصتی هایی که بیشتر عمر خود را در صف نان و کار و کنکور و دانشگاه و ازدواج و شغل و وام و ... گذرانده و عموماً نیز این مواهب بی بهره ماندند.
اما رهبر ایران همچنان بر طبل افزایش جمعیت می کوبد. سیاستی به غایت نابخردانه و در نهایت بی مسئولیتی.
ایا با وجود چنین سیاست مداران و رهبرانی در این کشور، می توان ذره ای به آینده این کشور امیدوار بود؟! 
 

آغاز یک پایان...

ایرانیان خسته و عصبانی شده اند، نگران از آینده، سرخورده از سرکوب، خشمگین از شکستهای پی در پی. آستانه تحمل ایرانیان به شدت کاهش یافته و هر ایرانی بدل به یک کوه آتش فشان خاموش و البته آماده فوران شده است.
اما این فقط ایرانیان نیستند که چنین روزهایی را تجربه کرده اند. در طول تاریخ، پیش از هر انقلاب و شورش و طغیانی، همیشه حال و روز همین بوده است. انگار الفبای شروع قیام همین است که ملتی خسته شده باشند.
با این مقدمه، آیا پیش بینی آغاز یک پایان سخت است؟!
 

۱۳۹۷ اردیبهشت ۲۹, شنبه

جهان بدون سانسور!

از 15 سایت پربازدید فضای اینترنت، 7 سایت در ایران مسدود و فیلتر شده است.
1- آیا این همان آزادی وعده داده شده در شعارهای ابتدای انقلاب نیست؟
2- با وجود چنین بگیر و ببند و ممنوعیت هایی، امیدی به رشد اقتصاد و فضای کسب و کار هست؟
3- حکومتی که بقای خود را در ممنوعیت و فیلتر و سانسور می بیند، تا چه حد می تواند به آینده خود امیدوار باشد؟
4- اگر کل فضای اینترنت در اختیار حکومت جمهوری اسلامی بود، جهان جای قابل تحملی می شود؟!
 
 

وقتی ارزشی ها عرزشی می شوند!

در احادیث نقل شده که معصوم، که فکر می کنم حضرت امام رضا بودند، نان خود را که قوت خود بود با سگی به تساوی تقسیم می کردند، رهگذری پرسید که چرا این کار را می کنید؟ حضرت پاسخ دادند که برتری انسان بر حیوانات به شکم نیست. (نقل به مضموم و از حافظه اینجانب)
معصوم غذای خود را با سگها تقسیم می کرد، آیا آن معصوم هرگز و هرگز نام سگ را به پلیدی و زشتی بر زبان آورد؟ آیا آن حضرت نمی توانست سگ را با سنگ بزند و از خود براند؟ آیا ...
چرا این گروه ارزشی تا به این حد خشن و خشک مغز هستند؟ آیا با وجود این افراد که ولایی و اصولگرا هم هستند و مملکت در عمل در اختیار این گروه قرار دارد، امیدی به فردای این کشور هست؟

بدون شرح!

حال روز رسانه ملی و وضعیت روز کشور...

چه کسی باید اعدام شود؟

چه خوب است گاهی تاریخ را مرور کنیم. نگاهی به عناوین اتهامات اعدام شدگان مسئولین حکومت پادشاهی پهلوی بیاندازید:
یوسف خوش کیش، از مدیران بانک مرکزی و بانک ملی پیش از انقلاب بود که در جریان دادگاه های فله ای اول انقلاب اعدام شد، اگر عناوین مجرمانه او هنوز هم جرم محسوب می شدند، چند نفر از مسئولین حال حاضر می بایست در جا تیرباران شوند؟!
 

سطح آزادی ایرانیان تا به کجاست؟

رئیس انجمن مددکاری کشور گفته: «در قوانین ایران ۲هزار عنوان مجرمانه وجود دارد؛ درحالی که میانگین عناوین مجرمانه در دنیا ۶۰ تا ۹۰ عنوان است».
شاید همین به تنهایی سطح آزادی در ایران و همینطور نوع رابطه حکومت و ملت را توضیح دهد!
 

آیا شیطان تا این اندازه زشت است؟

بعد از خشونت‌های کازرون که چند نفر در آن کشته شده‌اند، احمد باطبی در توییتر پیام داده که حکومت ایران «شیطانی» است! فکر می کنم باید منتظر خود شیطان باشیم که از این پیام باطبی ابراز انزجار کند! طفلی شیطان فکرش را هم نمی تواند بکند که تا این اندازه کریه المنظر شده باشد که با حکومت ایران مقایسه اش کنند!

دیگه تمومه ماجرا

حجم و میزان بحران در این مملکت در تمام 40 ساله گذشته بی نظیر شده است. همه چیز به حال بحران در آمده و حال بیمار (بخوانید نظام مقدس جمهوری اسلامی) به طوری وحشتناکی رو به وخامت است. شاید برای تمام کردن کار، یک یا علی، یک دیدار ترامپ و شاهزاده پهلوی، یا حتی یک اعتراضات دی ماه، کافی باشد...
فکر می کنم واقعاً دیگه تمومه ماجرا