۱۳۹۷ اردیبهشت ۲۵, سه‌شنبه

کشورهای فقیر چرا فقیر شدند؟

کشورهای فقیر جهان و رتبه ایران در بین این فقیرترین کشورها...
مشخص کردن فقیرترین کشورهای جهان نیاز به جمع آوری داده های زیادی در حوزه های مختلف دارد که از درآمد سرانه هر شهروند آن کشور به عنوان مهم ترین ملاک و تا دسترسی به خدمات عمومی، رشد اقتصادی، ضریب جینی، ... گسترش می یابد. برخی از کشورهای جهان نه تنها کمترین میزان درآمد سرانه را دارند بلکه شهروندان آن ها حتی از داشتن سه وعده غذایی در روز محرومند. برخی از این کشورها به شدت بدهکار بوده و پول رسمی آن ها در مقایسه با دلار ارزش بسیار پایینی داشته و دایماً ارزش آن ها کاهش می یابد.
اگر این همه مشکلات و گرفتاری های اقتصادی کافی نیست باید بدانید که فساد در همه این کشورهای فقیر بیداد می کند. و اصولاً خود این فساد یکی از علل گسترش فقر در کشور می باشد. همچنین میزان خروج سرمایه و نیروی انسانی از کشورهای فقیر بسیار بیشتر از کشورهای میانه یا ثروتمند است.
در نهایت اینکه در کشورهای فقیر عموماً سطح دموکراسی و مردم سالاری در حد حداقلها بوده و حکومت برای برقراری خود مجبور به هزینه کردن حجم سنگینی از دارایی های کشور به نفع خود به جهت استقرار جایگاه خود می باشد.
از این منظر، ایران اگر چه در بین 10 کشور فقیر جهان قرار ندارد، اما اگر درآمد حاصل از نفت و میعانات گازی را از اقتصاد ایران حذف کنیم، رتبه ایران در بین کشورهای فقیر منطقه و حتی جهان به طور چشمگیری بهبود می یابد!!!
از این نظر باید دید اولویت اول حکومت جمهوری اسلامی پیشرفت و تولید و ایجاد رفاه و ثروت برای مردم کشور و ساخت ایرانی آباد بوده و یا برقراری حکومت و حفظ آن از اوجب واجبات حکومت ایران بوده است. با پاسخ به این سوال اساسی، می تواند در خصوص امیدواری به آینده کشور نیز تصویری واقع بینانه به دست آورد...
(منبع: برداشتی آزاد از مقاله سایت روزیاتو)

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر