۱۳۹۷ تیر ۲۷, چهارشنبه

افسران جنگ نرم کیانند؟


افسران جنگ نرم نامی است که اولین بار آقای خامنه ای برای فعالین سایبری که وظیفه تبلیغ و تبیین سیاستهای معظم له را دارند استفاده گردید. این گروه چون پول و حقوق میگیرند در حقیقت مزدورانی هستند که از طرف حکومت برای این منظور تربیت شده اند. تربیت فعالین مجازی البته امر به خودی مزمومی نیست و این امر در بسیاری از کشورهای دیگر نیز سابقه دارد. مثال ارتش سایبری در اسراییل یکی از بهترین نمونه هاست. اما تفاوت عمده نوع ایرانی مورد نظر رهبری ایران با نوع خارجی این است که افسران نوع اسراییلی و بین المللی وارد منازعات سیاسی نشده و فقر فضای مجازی را به حسب امنیتی رصد می کنند، چیزی بسیار شبیه به کارکرد پلیس فتا در ایران. اما کارکرد نوع ایرانی مورد نظر رهبری ایران صرفاً کارکرد سیاسی و تبلیغی دارد. گروهی در جنای رهبری هستند، گروهی حقوق بگیر جناح دولت و حتی گروهی هم طرفدار "آیت الله فقید"!
افسران که به دلیل میل به ناشناخته ماندن، از عکس و نام های غیر واقعی استفاده می کنند، تشابهات عمده ای هم با یکدیگر دارند:
1-اکثر این گروه تمایل دارند که خود را ساکن خارج از کشور معرفی کنند، یا حداقل کسی که سالها ساکن خارج از کشور بوده، شاید چون فکر می کنند این تجربه خارج از کشور بودن هم برایشان کلاس دارد و هم حرفهایشان برای مخاطب قابل قبول تر می شود!
2- بیشتر آنها ادعا دارند که تحصیلات بالایی دارند، عموماً هم خارج از کشور تحصیل کردند، به همان دلیل پیش گفته.
3- عموماً معترف به مشکلات در کشور هستند، اما اعتقاد قوی به آینده دارند و اینکه امید و شور و شوق در کشور موج می زند.
4- از نظر این گروه هر کس که از حکومت یا سیاست های آن انتقاد می کند وطن فروش و خائن است.
5- عقاید مثلاً ضد آمریکایی و ضد امپریالیستی دارند. از منظر این گروه "آمریکا چیکاره است که در مورد کشور ما نظر می دهد؟"
6- به شدت ضد اسراییلی هستند، حاضرند شغل و کار و نان شب نداشته باشند، اما اسراییل نابود شود!
7- هر کس که با سیاستهای منطقه ای ایران و حضور ایران در کشورهای منطقه مخالف باشد، یک اسراییلی یا حداقل یک خائن است.
8- اگر چه این گروه عموماً منتقد دولتها، چه دولت مستقر و چه دولتهای قبلی هستند، اما طی چند ماه گذشته تغییر رویه داده و سیاست حمایتی دولت روحانی را دنبال می کنند. درست مثل آقای خامنه ای!
9- نوع تند رو این افسران بسیار بی ادب و پرخاش جو و نوع میانه رو آن از ادبیات ملایم تر برخوردارند. اما به هر حال سیاستها یکی است.
10- تقریاً همه این افسران دوره دیده هستند و چون در کلاسهای بصیرت افزایی شرکت کرده اند، خود را دارای بصیرت می دانند. اما بیان و گفته هایشان حاکی از سواد و تحصیلات بسیار محدود است. شاید به همین دلیل هم قدرت استدلال و منطق آنها به طور باور نکردنی ضعیف است.
در کل بحث کردن با این گروه اعصاب پولادین می خواهد. چون برای آنچه که میگویند و مینویسند دلیل و منطق ندارند پس نیامده اند که بحث کنند و صرفاً نقش تخریبی و البته فرسایشی دارند. تعدادشان چیزی در حد همه طرفداران نظام در فضای مجازی است و خاصیتی دیگر ندارند. شاید با توجه به تحولات این روزهای کشور، بهتر باشد که خیلی جدی گرفته نشوند. نظام و حکومت آماده تحولات شدید و اساسی است و این گروه هنوز در شعارهای دهه 60 گیر کرده اند. برای عبور از شرایط فعلی، شاید بهتر باشد که این گروه کمتر جدی گرفته شوند. آنچه مسلم است عمر این "افسران جنگ نرم" چیزی در حد عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهد بود!َ

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر